Urheilu Lammi

Puulaakipesismestaruus PMPP:lle

Kuva: Lammin Luja/Päivi Lindén

Hakkalan kentällä pelattiin lauantaina 22.8. Lammin Lujan järjestämänä puulaakipesistä. Mukana oli kuusi joukkuetta, jotka oli jaettu kahteen lohkoon. Lohko I koostui joukkueista Hampaanmaa, Pallomerikarhut ja Peace/Lave. Lohkossa II toisistaan ottivat mittaa joukkueet HSS, Lammin lukio ja PMPP. Alkusarjassa lohkoissa olevat joukkueet pelasivat kaikki toisiaan vastaan, ja tulosten perusteella joukkueet pelasivat lopullisista sijoituksista. Ottelut alkoivat kello 9 Hampaanmaan ja Pallomerikarhujen kohtaamisella hieman aikaisemmin alkaneessa vesisateessa.

Kuva: Lammin Luja/Päivi Lindén

Peace/Lave lukkari Pasi Lehtonen syöttää HSS:n kapteeni Pentti Huostilalle kamppailussa turnauksen kolmannesta sijasta. 

Pelit pelattiin puulaakisäännöillä. Jokaisessa joukkueessa piti olla vähintään kaksi naispelaajaa. Pelikenttä oli piirretty naistenkentän mitoilla ja pallo oli naisten pelissä käytettävä. Kolmen palon jälkeen peliä jatkettiin vielä siihen asti, kunnes kaikki pelaajat olivat saaneet lyöntivuoron. Yksi ottelu kesti kaksi vuoroparia.

Hakkalan kentällä oli aistittavissa mukavaa ja leppoisaa pesistunnelmaa, joskin kiperissä tilanteissa kilpailuhenkeäkin oli havaittavissa. Kentällä pelattiin täysillä toinen toisiaan kannustaen ja parhaimpaansa pyrkien. Ottelutapahtumia käytiin läpi ja taktiikkaa hiottiin päivän mittaan.

Kuva: Lammin Luja/Päivi Lindén

Finaalipelissä Hampaanmaan lukkari Sauli Nieminen seuraa uppoaako PMPP:n Leevi Hietamäen lyönti kenttään.

Puulaakiherruus ratkaistiin lohkovoittajien Hampaanmaan ja PMPP:n kesken. Hampaanmaan toisen vuoroparin kiri ei riittänyt vaan tiukka peli ratkesi PMPP:n eduksi. Kolmanneksi tuli HSS. Turnaus päättyi palkintojenjakoon. Vielä päivän päätteeksi Teemu Rantanen kiitti harrastepesisporukan puolesta vetäjäänsä Kai Niemistä.

Nykymuotoinen Lammin Lujan puulaakipesis on alkanut vuonna 2015. Puulaakipesisturnaus kiinnosti tänä vuonna hyvin pesäpallosta kiinnostuneita joukkueita. Täysin uutena joukkueena mukana oli Peace/Lave. Muissa joukkueissa joukkueen nimet ja pelaajat ovat jonkin verran vaihdelleet, mutta joukkueiden ydinporukka on ollut mukana jo aiemmilla kausilla. Pohjaa puulaakiturnaukselle antaa Lujan harrastepesis. Harrastepesistä on kesän aikana pelattu noin 20 henkilön porukalla kerran viikossa keskiviikkoisin.

Alkusarja
Joukkueet Tulos
Hampaanmaa-Pallomerikarhut 7-7
PMPP-HSS 10-8
Peace/Lave-Hampaanmaa 5-11
Lammin lukio-PMPP 8-12
Pallomerikarhut-Peace/Lave 5-10
HSS-Lammin lukio 5-5

 

Sijoitusottelut
Joukkueet Tulos
Pallomerikarhut-Lammin lukio 3-7
Peace/Lave-HSS 6-8
Hampaanmaa-PMPP 5-6

 

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski