Urheilu Hämeenkoski Lammi

Sählyleiri ehdittiin järjestää nopealla aikataululla

Kuva: Jussi Karvonen

LASBin jokakesäisellä salibandyleirillä paitsi pelataan myös harjoitellaan tekniikkaa. Leiriläisten perustaidot ovat varsin hyvät, mikä näkyy peliharjoituksssa. Pallo on hallinnassa, vaikkei ikää ole vielä kovasti kertynyt.
– Parasta on ollut oppia pallonkäsittelyä. Täällä on olut kivaa, sanovat veljekset Santeri ja Severi Jermoranta.

Veljekset olivat leirillä ensimmäistä kertaa.
– Leirillä on ollut kivaa. On me opittu ainakin pallonkäsittelyä ja juokseminen on kivaa, sanovat pojat.

D-tytöissä pelaava Pihla Muuttola oli leirillä toista kertaa.
– Tekniikka ja pallonkäsittelyharjoitukset ovat olleet hyviä, ja olen niissä oppinut uusia asioita. Olen oppinut vetoja siten, etten vedä päin vastustajaa.

Leirin osanottajamäärä oli hieman pienempi kuin yleensä LASBin kesäleireillä on ollut.

– Tämä taisi olla viides kesäleiri, ja leiriläisiä on aikaisempina vuosina ollut parinkymmenen tienoilla. Korona saattoi verottaa jokin verran osanottajamäärää, sillä saimme leirin varmistettua vasta kesäkuun ensimmäisenä päivänä, kun hallitus lievensi rajoituksia. Saimme leirin kuitenkin pystyyn muutaman päivän varoitusajalla, kertoo LASBin puheenjohtaja Maarit Rajamäki-Kivi.

– Tänä vuonna kesäleirille otti osaa 17 lasta. Leireillä ei ole pelejä, mutta harjoittelemme muun muassa tekniikkaa, syöttelyä ja laukauksia, kertoo leirin vetäjä Alex Kivi.

– Joka päivä mukana on ollut myös pari edustusjoukkueen pelaajaa.

Kuva: Jussi Karvonen

Pihla Muuttola sekä Santeri ja Severi Jermoranta pitivät leirin yhtenä antina laukausten harjoittelua.

Kiven mukaansa suurin osa leiriläisistä pelaa LASBin joukkueissa tai kerhoissa. Leireille ovat kuitenkin tervetulleita kaikki alakouluikäiset lapset, vaikka he eivät kuuluisi LASBin joukkueisiin.
Seuran tavoitteena on aloittaa joka vuosi vähintään yksi uusi salibandykerho esikouluikäisille, ja joka vuosi perustetaan edellisenä vuonna perustetun kerhoryhmän pohjalta uusi ikäluokkajoukkue.

– Tänäkin vuonna oli muutama leiriläinen, joka ei ole missään joukkueessa pelannut, mutta leirin jälkeen kuulemma pelaa, saaame tätä kautta täydennystä myös joukkueisiin, Kivi iloitsee.

Kolmipäiväisillä leireillä on viiden tunnin päivät. Siihen kuuluvat kahdet harjoitukset, ruokailu ja hieman oheisohjelmaa.

Päiviä ei ole mitoitettu liian pitkiksi, jotta lapsilla jäisi aikaa lomillaan muuhunkin kuin vain salibandyyn. Jos leiriläisiltä asiaa kysytään, on päivä luultavasti turhankin lyhyt.

LASB järjestää ala-asteikäisille salibandyleirejä syys-, hiihto- ja kesälomilla.

– Salibandy on jalkapallon ohella eniten nuoria ja lapsia Lammilla liikuttava urheilumuoto. Juniorijoukkueissa ja kerhoissa on noin 400 lasta ja nuorta. Laji liikuttaa yhtä paljon niin tyttöjä kuin poikiakin.

Kesän mittaan LASB järjestetää vielä toisen sählyleirin Hollolassa.
– Sinne voivat osallistua kaikki alakouluikäiset lapset samaan tapaan kuin Lammillakin, sanoo Rajamäki-Kivi.

Tagit

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski