Urheilu Hämeenkoski

Sarjajumbo PoNoVo II ei onnistunut yllättämään Dynamoa

Riku Hakala (88) on tällä kaudella ollut sarjan tehokkain ylivoimapelaaja. Kovan laukauksen omaava puolustaja on myös koko sarjan pistepörssissä viidentenä. Kuva: Anniina Lahti

Lauantaina 8. päivä Hämeenkoskella pelatussa salibandyn 2-divisioonan ottelussa selvänä ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt Kosken Dynamo teki tarvittavan ja nappasi tärkeät sarjapisteet rutiininomaisella 6–2 voitolla.

Ottelu kulki pitkälti Dynamon pallonhallinnassa, ja Ponovo II oli rajoitettu enemmän vastaiskupelaamiseen. Vierailija pyrki ajoittain korkealla karvauspelaamisella horjuttamaan kotijoukkuetta, mutta Dynamo oli ottelussa liikkeellä terävämmällä jalalla ja onnistui tekemään kovalla takakarvauksellaan myös Ponovon vastaiskut tehottomiksi.

Ensimmäistä maalia saatiin odotella vartti, kunnes laitaa pitkin noussut Vili Ahola löysi keskustaan vapaaksi unohtuneen Niklas Sahlmanin, jonka laukaus vei Dynamon johtoon. Vain puolitoista minuuttia tästä ja Riku Hakala laukoi vapaalyönnistä Dynamolle 2–0 taukojohdon.

Toisessa erässä Dynamo jatkoi hallintaa ja onnistui jälleen luomaan muutamia huippupaikkoja, mutta viimeistely oli tehotonta, ja vastustajan maalivahti pelasi hyvin. Erän ainoa onnistuminen nähtiin ylivoimalla, kun Riku Hakala käytti jälleen patenttilaukaustaan jättäen maalivahdin haromaan tyhjää voimattomana.

Ottelun kolmas erä oli todella rikkonainen, ja siinä vihellettiin kuusi jäähyä, joista neljä annettiin kotijoukkueelle. Erän ensimmäinen maali nähtiin, kun Dynamo pääsi kahden kestetyn alivoiman jälkeen ensimmäistä kertaa hyökkäämään täysilukuisena. Jere Karjalainen tarjoili vastustajan maalin takaa syötön ylös hiipineelle Aholalle, joka napautti maalin edestä Dynamon 4–0 johtoon.

Maalia seuranneessa vaihdossa tuomittiin jälleen jäähy Dynamolle, mutta alivoima kesti yhä, eikä Ponovo II onnistunut vieläkään maalinteossa. Erän puolivälissä Dynamo siirtyi 5–0 johtoon, tällä kertaa sen pelatessa ylivoimalla, kun Valtteri Welin onnistui siirtämään paluupallon vastustajan verkkoon.

Ponovo II:n neljäs ylivoima tuotti lopulta tulosta, ja he onnistuivat ensimmäisen kerran ohittamaan Dynamon maalilla torjuneen Patrik Heimalan, kun viimeistä erää oli jäljellä enää viisi minuuttia. Maalin jälkeen pahin puristus molemmilta joukkueilta katosi, ja kun tuomarienkin kädet jo väsyivät, saatiin loppuerä pelata pois viidellä viittä vastaan. Molemmat joukkueet onnistuivat vielä kertaalleen, joten Dynamolle mukava kotivoitto loppuluvuin 6–2.

Parhaina palkittiin ansaitusti kotijoukkueen Riku Hakala ja vierailijan maalivahti Ville Pulkkinen, jolle kertyi 27 torjuntaa. Heimalalle Dynamon luukulla torjuntoja merkattiin 15 kappaletta. Kahteen tai useampaan tehopisteeseen ottelussa pystyivät Hakalan (2+1) lisäksi myös Ahola (1+2), Sahlman (2+0), sekä Welin (1+1).

Sarjassa toisena oleva Dynamo jatkaa taistelua playoff-paikoista seuraavaksi taulukossa kaksi pistettä ja kaksi sijaa joukkueen alapuolella väijyvää SB Heinolaa vastaan 21. helmikuuta Vierumäellä.

 

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski