Urheilu Tuulos

Verrattomalla kisoja ja kisamenestystä

Kenttäratsastuksen SM-kisoista Sari Kettunen sai Tähti Ohjuksella pronssimitalin, ja Amelia Kettunen oli Grzechillä luokkansa neljäs. Kuva: Marjo Karjalainen

Kenttäratsastuksen mestaruuksia ratkottiin Niinisalossa 14.–15.9. Suomenhevosten SM-kisassa (Luokka 2,100 cm) oli tänä vuonna vain seitsemän ratsukkoa. Ratsastusseura Verraton järjesti 1-tason estekisat perjaintaina 20.9. ja koulukisat sunnuntaina 22.9. Ratsutalli Verrattomalla Tuuloksessa.

SM-taistoissa oli mukana Tähti Ohjuksen kanssa yhdessä Tuuloksen Ratsutalli Verrattoman Sari Kettunen, jonka kotiintuomisina oli tänä vuonna SM-pronssi.

– Ensimmäinen osuus oli kouluratsastus, jossa kärkipaikan otti ansaitusti Hiljalan Fantom, joka ratsastanjansa Veera Peltokankaan kanssa voitti lopulta koko kisan, kertoo Sari Kettunen.

– Meidän kouluosuutemme ei nyt ollut vakuuttava, kun

olin itse katsonut väärän kouluohjelman ja opettelin sen oikean parissa minuutissa, ja näin ollen unohdin kaksi kertaa, mitä piti tehdä, joka sitten kostautui tusinalla virhepisteellä, Kettunen kertoo.

– Rataesteet menivätkin sitten hienosti puhtaasti, joten nousin kouluosuuden kuudennelta sijalta kakkoseksi.  Maasto-osuudessa oli 19 kiinteää estettä ja järvivesi, josta laukattiin läpi, vajaa kahden kilometrin matka kokonaisuudessaan, ja laukata piti 490 metriä minuutissa, joka oli meille nyt jo vähän liikaa, kun hevonen on jo19-vuotias ja kisannut 12 kautta kentässä, niin ihanneaikaan ei nyt päästy, vaan saatiin hieman yli 10 virhepistettä lopputulokseen lisää, niin hopeamitali meni sivusuun, Kettunen kertoo. Hopealle ratsasti Anniina Kiviniitty-Ranta-Aho Veeran Tyttelillä.

Kotiintuomisena Kettusella oli kuitenkin SM-pronssimitali, joka hänen muistinsa mukaan oli jo kuudes Tähti Ohjuksen SM-mitali.

Amelialle nelostila

Samoissa kisoissa ratsasti Sarin tytär Amelia Kettunen omassa luokassaan (Luokka 1, 100 cm) hienosti neljänneksi Grzech-hevosellaan.

– Amelian kouluosuus meni hyvin, ja ratsukko oli sen jälkeen neljäntenä. Sitten esteillä tuli pari puomia valitettavasti alas ja se toi 8 virhepistettä lisää tulokseen ja sijoitus tippui kymmenenneksi, mutta maasto-osuudelta tuli puhdas rata ja ratsastus vielä alle ihanneajan, niin sieltä noustiin sitten palkinnoille vielä, Kettunen kertoo.

Hämeenkyrössäkin mitaleille

Ratsastusseura Verraton oli edustettuna myös Hämeenkyrössä koulujoukkueiden aluemestaruuskisoissa 21.9. Siellä kilpaili 14 joukkuetta eri puolilta Hämettä. Verrattomalle saatiin hienosti joukkuepronssia. Verrattoman joukkueessa ratsastivat Helppo A-luokassa Minne Nyman–DoReMi Magic Walz , Sari Kettunen–Tähti Ohjus ja helppo B-luokassa Amelia Kettunen–Grzech. Minne Nyman sijoittui luokassaan neljänneksi, Sari Kettunen oli sijalla 17. ( ähtöjä 30) ja Amelia kettunen 11. (lähtöjä 21). Luokan voitti Kangasalan ratsastajat.

Tulospörssi

Esteratsastus

– Estekisat olivat tällä kertaa iltakisat luokkina 50–110 cm. Suurin osa kilpailijoista oli oman seuran jäseniä, mutta myös muiden seurojen ratsukoita saapui haastamaan meitä, kertoo Sari Kettunen.

– Eniten kisaajia oli luokissa 60-80 cm, ja vähemmän pienissä ja isoissa luokissa, yhteensä 24 ratsukkoa.  Saatiin kuitenkin ratkottua oman seuran vuoden 2019 mestarit.

Estemestari juniori: 1) Amelia Kettunen-Grzech, 2) Jemina Pyhälä-Eldora, 3) Anna Martikainen-Paddock`s Williard. Estemestari seniori: 1) Sara Söyring-Taksvinkkel,

2) Minne Nyman-DoReMi Magic Waltz, 3) Marianna Rajala-Bereta Mg.

Kouluratsastus

Koulukisat aloitettiin heti aamusta ja mukana oli ilahduttavan paljon ulkopuolisia kisaajia  kolmessa eri luokassa. Raviohjelman lisäksi oli helppo C ja helppo A luokat ja ratsukoita yhteensä 24 ratsukkoa. Voitot kaikissa koululuokissa saatiin oman seuran ratsukoille. Tuomarina toimi Sanna Rassa-Salakka Vesilahdelta. Koulumestari juniori: 1) Miina Kiiliäinen-Hilton Ilo, 2) Anna Martikainen-Paddock`s Williard, 3) Martta Vuorinen-Hilton Ilo. Koulumestari seniori: 1) Minne Nyman-DoReMi Magic Walz, 2) Sara Söyring-Taksvinkkel, 3) Tarja Kallio- Aktiivi Cecil Cee.

 

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski