VPK banneri
Urheilu Lammi

Westerlund ajoi Historic Rally 2018:n nuottisarjassa neljännelle sijalle

Kuva: Marko Kyöstilä
Reitin varrella oli myös runsaasti yleisöä nauttimassa rallin katsomisesta kivassa syyssäässä, kun Westerlund ja Valonen ajoivat luokkavoittoon Historic Rallyn viimeisessä osakilpailussa Urjalassa. Kuva: Marko Kyöstilä

Lammilainen pitkän linjan rallimies Heikki Hessu Westerlund oli viikonvaihteessa Mantallaan mukana Historic Rallyn viimeisessä osakilpailussa Urjalassa. Hienosti menneen kisan kotiintuomisena oli luokan ykkössija ja kaikkien nuottisarjalaisten nopein aika, ja samalla Hessun kausi sai päätöksensä Urjalaan.
– Jo edellisessä rallissa alkanut Mantan moottorin huolestuttava jäähdytinnesteen kulutus ja lievä ylikuumeneminen pahentuivat jo heti ensimmäisen ek:n jälkeen, Westerlund kertoo kisan jälkeen.
– Nyt on sitten ohjelmassa Mantan perusteellinen läpikäynti ja moottoriin täysremontti ennen ensi kautta.
Urjalaan Westerlund lähti mukavasta haastajan asemasta sijalta viisi: hän oli ennen Urjalaa osallistunut työkiireiden ja Lahden EM Historic Rallyyn osallistumisen vuoksi vain kolmeen osakilpailuun viidestä. Kahdesta tuli luokkavoitto, kolmannesta keskeytys. Urjalan ja kauden kolmas luokkavoitto riitti nostamaan Westerlund–Valonen-kaksikon Historic Rallyn nuottisarjassa nelospaikalle, mutta mitalisijat olisivat edellyttäneet useampaan osakilpailuun osallistumista. Sarjassa ajettiin kuusi osakilpialua, joista viiden parhaan tulos laskettiin mukaan loppupoisteisiin. Kolmanneksi sarjan kakkospaikalta putosi Westerlundin kanssa tiukkaa kisaa käynyt espanjalaispari Aboiltiz Miguel Diaz–Diego de Eusebio, joka osallistui kaikkiin kuuteen osakilpailuun ja sijoittui yhteispisteissä siis pronssille, vaikka ei Westerlundia kertaakaan ajamalla voittanutkaan. Voitto Hessusta Urjalassa olisi nostanut espanjalaiset sarjakakkoseksi.
Urjalan teillä Westerlund viihtyi:
– Rallin viisi erikoiskoetta olivat hyvin vaihtelevia. Ennen taukoa ajetut kolme erikoiskoetta olivat paikoin aika teknisiä, mutta tauon jälkeen kaksi viimeistä olivatkin sitten nopeanpuoleisia. Kaiken kaikkiaan pätkät olivat todella mukavia ajaa ja hyväkuntoisia, Westerlund kertoo. Myös yleisöä oli reitin varrella runsaasti katselemassa upeassa syyssäässä ajettua kisaa.
– Jo alkuun näytti selvältä, että luokassamme sekä nuotista ajavien ykkössijasta käydään tiukkaa kisaa espanjalaisparin kanssa. Ykkösellä (7,9 km) jäimme pohja-ajasta 2,2 sekuntia ja kakkosella (12,6 km) 2,1 sekuntia. Ennen kolmosta autoa jäähdytellessämme puhuimme Hannan kanssa, että nyt pitää vain keskittyä ajamiseen eikä miettiä moottoria ja sen voimattomuutta alemmilla kierroksilla. Kolmoselle (8,4 km) latasimmekin sitten 6,9 sekunnin pohjat.
Luokka- ja nuottisarjalaisten voittoon 11,6 sekunnin erolla
Kolmannen erikoiskokeen jälkeen Urjalassa oli huoltotauko, jossa Westerlundin mukaan lisättiin nestettä taas reippaasti Mantan jäähdyttimeen.
– Huoltomiesteni Kaken ja Tonin kanssa puhuttiin, että lasketaan vaan menemään niin kauan kuin auto eteenpäin kulkee. Jos sitten ”lelut leviää” niin sitten leviää, mietti Westerlund osakilpailussa tehtyä riskinottoa.
– Moottorissa on isompi ongelma, ja sen ”parasta ennen” –päiväys ja viimeinen käyttöpäivä on ylitetty jo reippaasti.
Kahden viimeisen erikoiskokeen välissä tiimillä oli vielä mahdollisuus huoltaa auto, koska nelonen oli pituudeltaan 20,9 kilometriä, ja auto on siellä kovilla.
– Vaikka Mantan moottorista oli vääntöä kadoksissa, ajoimme tälle pitkälle pätkälle mukavat 5,5 sekunnin pohjat. Huollossa Mantan lisänesteytyksen jälkeen sitten vain painettiin kisan viimeistä, 7,2 kilometrin pituista, erikoiskoetta. Maalissa huomasimme ajaneemme sinne vielä 3,5 sekunnin pohjat ja voittaneemme luokan ja nuottisarjalaiset 11,6 sekunnin erolla Espanjalaiseen. Nuottiluokkien kolmanneksi ajoi pari Timo Pitkäniemi(LamUA)–Kirsi Holmberg yhden minuutin ja 7 sekunnin erolla kärkeen.
Ensi vuodesta Westerlund ei osaa vielä oikein sanoa mitään.
– Katsotaan sitä sitten myöhemmin kun suunnitelmat ovat selvillä ja auto taas iskussa.

 

 

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi, Säästö-Karit
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski