Urheilu Lammi

Westerlund luokkansa nopein Korpilahdella

Westerlund voitti Opel Mantallaan Korpilahden Talvirallissa Historic-autojen nuottiluokan. Kuva: Eero Auvinen

Leudon talven vuoksi jouduttiin Historic-rallisarjan 2. ja 3. osakilpailu Ähtärissä ja Lammilla perumaan, ja sarjan ensimmäinen osakilpailu Kiuruvedellä peruttiin muista syistä, mutta viikonloppuna sarja pääsi vihdoin käynnistymään Korpilahdella. Kansallisen Korpilahden Talvirallin yhteydessä ajettiin lauantaina 7.3.2020 myös Historic-rallisarjan pisteistä.

Kisaan ilmoittautui yhteensä 124 kilpailijaparia. Historic-luokkien autoja tästä oli yhteensä 52. Rallissa ajettiin erikoiskoekilometrejä yhteensä yli 50 neljällä erillisellä erikoiskokeella reitin kokonaispituuden ollessa noin 122 kilometriä.

Lammilainen Heikki Westerlund osallistui kisaan hyvällä menestyksellä; hän oli Mantallaan nuottiluokan nopein. Kartturina toimi tuttuun tapaan Hanna Valonen.

– Ajettavat erikoiskokeet olivat tiepohjiltaan ihan hyvässä kunnossa ja ilmapiiri oli muutenkin sellainen mukavan talvirallin oloinen, Westerlund tiedotti aurinkoisessa säässä ajetun rallin jälkeen.

– Yllättävän hyvin ralli lähti meillä Hannan kanssa kulkemaan. Ensimmäisen pätkän lähdössä (7.8 km) kyllä rehellisesti sanottuna mietiskelin, että mitähän tästä nyt oikein tulee. Hyvin kuitenkin meni ja ajoimme nuottiluokan nopeimman ajan sekä koko Historic-sakissa olimme neljäs, Westerlund kertoo. Kokonaiskilpailussa pari pääsi sijalle 13.

– Rallin maaliin tultuamme vielä näimme että hei, mehän ollaan lopputuloksissa ykkösenä 5.4 sekunnin erolla kaikista maaliin ajaneista Historic-autoista. Varsinaisesti näissä ralleissa ei ole erillistä yleiskilpailua, mutta tuloksissa siellä piikkipaikalla kuitenkin olimme. Kovat ukot ajavat tosi lujaa muissa luokissa, mutta näin siinä nyt vaan kävi, Westerlund iloitsi kisan jälkeen.

– Oli mukava reissu ja myös huollossa meillä kaikilla oli hyvä huumori päällä koko päivän ajan. Näinhän harrastuksessa tuleekin olla!

Ennen kisaa Westerlund kertoi, ettei ole istunut Mantan ohjauspyörän takana viime elokuussa ajetun Lahden EM Historic -rallin jälkeen, mutta oli rennolla meiningillä kartturi Hannan ja huollon Joonaksen ja Tonin kanssa reissuun lähdössä. Kisan jälkeen olikin kiitosten paikka.

– Iso kiitos Joonakselle automme Mantan kunnossapidosta sekä Tonille ja Joonakselle huolloista. Nyt odotellaan kesäkelejä ja Mäntsälässä toukokuussa ajettavaa seuraavaa Historic Rally Trophyn osakilpailua.

 

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski