Urheilu Tuulos

Zapway liikuttaa perheitä

Hämeenlinnan kouluissa on vuodesta 2010 alkaen toiminut nuorille ja lapsiperheille yhdessä liikkumisen riemua tarjonneita Zapway perheliikuntaryhmiä. Ryhmät jatkavat toimintaansa myös Tuuloksen ja Konnarin kouluissa taas syksyllä. Toimintaansa laajentava Zapway esittäytyy nyt suurelle yleisölle Tuulosen piha-alueella tulevana lauantaina.

Perhe- ja nuorisoliikunta Zapway on Hämeenlinnan kaupungin ja sen koulujen oma tuote. Sen tavoitteena on tarjota lapselle ja hänen koko perheelleen turvallinen, kannustava ja monipuolinen mahdollisuus tutustua ja osallistua eri liikuntatapoihin ja liikuntalajeihin omalla kotiseudullaan.

Kunkin koulun Zapway-ryhmään pääsee mukaan kerrallaan jopa 15–20 perhettä. Nuorten ryhmät aloittavat toiminnan heti koulun jälkeen, lapsiperheiden ryhmät toimivat alkuillasta, kun vanhemmat ovat tulleet kotiin töistään.

– Ryhmässä on aina läsnä ryhmän oma ohjaaja, ja usein hänen lisäkseen jonkin mielenkiintoisen lajin erityisosaaja, kertoo Perhe- ja nuorisoliikunta Zapway Hämeenlinnan toiminnanjohtaja Jari Nurmi.

– Kukin Zapway-ryhmä voi vaikuttaa itse paljon siihen, millaisiin seudun liikuntalajeihin kyseisessä Zapway-ryhmässä halutaan tutustua.

Yläkoulujen ryhmiin vanhemmat eivät osallistu, mutta alakoulun Zapway-perheliikuntaan osallistuvat aina sekä lapsi että hänen vanhempansa. Nuorten vanhemmat ovat kuitenkin tervetulleita yhteisiin tapahtumiin ja leireille.

Koulujen Zapway-liikunnan tapaan lajiesittely tapahtuu siten, että tapahtuman kukin osallistuja saa mahdollisuuden kokeilla kyseessä olevaa urheilu- ja liikuntalajia lajiosaajan antaman alkuperehdytyksen välityksellä.

Tuuloksen tapahtumassa lajinsa esitteleviä urheilun ja liikunnan toimijoita ovat muun muassa Steelers, Hämeenlinnan Tarmo, Respeite Capoiera ja Hämeenlinna Tigers. Lisäksi tapahtumassa lajiosaajan esittelemiä liikunnan lajeja ovat esimerkiksi parkour, crossfit ja frisbeegolf.

Zapway -Lajit tutuksi -tapahtuma kouluikäisille ja lapsiperheille lauantaina 8.6. Kauppakeskus Tuulosen piha-alueella kello 11-13. Tapahtuma on maksuton.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski