Ajankohtaista Keski-Häme

Hämeen Suuri Tarinakilpailu

Hämeen Ammattikorkeakoulun VIKKE – Virtuaalinen kulttuurimatkailu Kanta-Hämeessä hankkeessa järjestetään koko maakunnan kattava tarinakilpailu. Kilpailu on suunniteltu tiiviissä yhteistyössä maakuntaliiton, sekä Hämeenlinnan kaupungin kanssa. Hämeenlinnan kaupungin matkailuohjelmassa oli päätetty käynnistää tarinakilpailu ja tämän vuoksi yhdistettiin voimat kilpailun toteuttamiseksi.

Tarinakilpailuun kerätään tarinoita 7.11.–16.12.2018 välisenä aikana verkkosivuilla www.tarinakilpailu.fi. Tarina voi olla kirjoitettu tai sen voi toimittaa muun muassa video- tai äänitiedostona. Kilpailussa on kolme eri luokkaa: lapset, nuoret ja aikuiset. Tavoitteena on saada monenlaisia tarinoita niin nuorten kuin eläkeläistenkin keskuudesta.
Tarinakilpailuun osallistuneet tarinat julkaistaan joulukuussa kilpailusivustolla, jossa kaikki voivat käydä tutustumassa niihin ja äänestää parasta tarinaa tykkäämällä. Äänestää voi 13.1.2019 asti, ja kilpailun voittajat kaikissa sarjoissa ovat eniten ääniä saaneet tarinat.
Kilpailussa on palkintoina esimerkiksi kouluryhmille aktiviteetteja vaikkapa kevään luokkaretkeä varten. Aikuisten sarjassa on luvassa hemmottelua ja rentoutumista palkinnoksi. Tarinakilpailun voittajat julkaistaan 19.1.2019.
Hämeenlinnan kaupunki on lisäksi luvannut erityispalkinnon, jossa tarinasta tehdään katutaidetta. Tämän palkinnon valitsee lasten ja nuorten tarinoista erikseen Hämeenlinnan kaupungin nimeämä raati.
VIKKE – Virtuaalinen kulttuurimatkailu Kanta-Hämeessä hanke on Euroopan Aluekehitysrahaston rahoittama hanke ja toteuttaja on Hämeen Ammattikorkeakoulun Älykkäät Palvelut tutkimusyksikkö. Hankkeen tavoitteena on kehittää maakunnan tarinoita visuaalisempaan muotoon, sekä auttaa kulttuurikohteita ja matkailutoimijoita hyödyntämään paremmin tarinoita ja tarinallistamista. Tavoitteena on myös lisätä Kanta-Hämeen kohteiden näkyvyyttä ja houkutella matkailijoita historiallisesti ja kulttuurisesti kiehtovaan maakuntaan. Hankkeen tavoitteena on myös tuottaa peli, joka opastaa matkailijaa uusin menetelmin kohteesta toiseen.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi, Säästö-Karit
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski