Ajankohtaista Keski-Häme

Hämeenlinna sai pyöräilypysäköintiin valtion tukea

Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio on itsekin innokas kaupunkipyöräilijä. Kuva: Tanja Lupari

Juuri tulleen Traficomin tiedotteen mukaan Hämeenlinna kuuluu niiden 15 paikkakunnan joukkoon, joille myönnettiin avustusta Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin ja Väylän vuoden 2018 kävelyn ja pyöräilyn investointiohjelmasta. Ohjelman avulla tuetaan kävelyn ja pyöräilyn olosuhteiden parantamista kaupunkien ja kuntien katuverkolla.

Tämänkertaisessa haussa tukea oli jaossa yhteensä 3,5 miljoonaa euroa. Hankehakemuksia toivottiin seuraavista teemoista:

• uudet kävelyn ja pyöräilyn reitit kaupunkiseuduilla
• nykyisten reittien kehittäminen kaupunkiseudulla
• matkaketjut, kuten esimerkiksi pyöräpysäköinnin kehittäminen.

Hakuun saatiin 67 hakemusta, joista pystyttiin rahoittamaan 15. Rahoitettavaksi valittiin hankkeita, joilla saadaan kasvatettua kävely- tai pyöräilymatkojen määrää ja kulkutapaosuutta. Hankkeet toteutetaan kunnissa vuoden 2020 loppuun mennessä.

– Hakemusten perusteella on nähtävissä, että hankkeissa pyritään tarjoamaan käyttäjille erittäin laadukasta kävelyn ja pyöräilyn infrastruktuuria. Valituissa hankkeissa korostuvat muun muassa pyöräilyn laatukäytävät eli niin sanotut baanat, joiden kehittäminen on eri puolilla Suomea ajankohtaista. Myös yksisuuntaiset pyörätiet ja pyöräkaistat kaupunkien keskustoissa nousivat hankkeissa esiin. Hakemuksissa näkyi myös katutilan uudelleen jako, jossa kävelylle ja pyöräilylle halutaan varata yhä enemmän tilaa katualueelta. Myös matkaketjuja kehittäviä hankkeita on avustettavissa hankkeissa useita, kertoo Traficomin kestävän liikkumisen asiantuntija Tytti Viinikainen.

Hämeenlinna haki ja sai avustusta pyöräpysäköinnin kehittämiseen Hämeenlinnassa.

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi, Säästö-Karit
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski

MurmisP