Ajankohtaista Keski-Häme

HAMK kouluttaa henkilökuntaa kansainvälisiin päiväkoteihin

Kipinä-päiväkotien konseptiin kuuluu yhdenmukainen ilme niin opetustilojen sisustuksessa kuin rakennusten arkkitehtuurissakin.

Hämeen ammattikorkeakoulu on tehnyt sopimuksen brittilläistaustaisen Kipinä Kids -yhtiön kanssa. Kipinä Kids on perustettu vuonna 2013 ja se ylläpitää päiväkoteja 4–6-vuotiaille lapsille muun muassa Bahrainissa, Qatarissa, Kuwaitissa ja Egyptissä.

Yritys on parhaillaan laajentamassa toimintaansa Välimeren eteläpuolelle, Persianlahden maihin ja Kaakkois-Aasiaan. Uusia päiväkoteja on tarkoitus perustaa ensi vuonna ainakin kymmenen. Näihin uusiin kohteisiin kouluttaa henkilöstöä Hämeen ammattikorkeakoulu online-opetuksen avulla.

– Tuotamme heille koulutusta, jossa keskiössä ovat suomalaisen varhaiskasvatuksen pääperiaatteet ja pedagogiset toimintatavat, kertoo myyntipäällikkö Maaret Viskari Hämeen ammattikorkeakoulusta.

– Käytännössä opetus tapahtuu online-koulutuksena, ja se räätälöidään kunkin osallistujan henkilökohtaisten osaamistarpeiden mukaan. Osa henkilöstöstä tarvitsee laaja-alaista koulutusta varhaiskasvatuksesta, osalla pohjakoulutusta on enemmän. Heidän osaltaan koulutus on luonteeltaan enemmän aiempaa osaamista täydentävää koulutusta, avaa Viskari koulutusmallia.

– HAMKin järjestämään nettikoulutukseen osallistuvat Kipinän kriteerien mukaan töihin jo valitut varhaiskasvatuksen asiantuntijat ja tämä koulutus on heille ikään kuin orientoiva pedagoginen koulutus siitä tavasta, miten Kipinä varhaiskasvatuksen ymmärtää, kertoo suunnittelija Marja Laurikainen Hämeen ammattikorkeakoulun ammatillisen osaamisen tutkimusyksiköstä.

Kipinä Kids -yhtiön päiväkotitoiminta leviää franchise-periaatteella, jossa kukin alkava päiväkotiyrittäjä saa yhtiöltä valmiit raamit, joiden mukaan toimintaa toteutetaan. Myös henkilöstön koulutus kuuluu tähän raamiin. Nimensä ”Kipinä” yhtiö on halunnut sitoa Suomeen, jota yhtiössä pidetään koulutuksen mallimaana ja jonka varhaiskasvatusmallin se on tuotteistanut oman toimintansa pohjaksi.

Tietokoneet ja räätälöidyt mobiiliapplikaatiot ovat merkittävässä roolissa myös päiväkotien päivittäisessä toiminnassa.
Kaikkien ketjun päiväkotien kielenä on englanti. HAMK on Kipinä Kidsin pääkumppani henkilöstökoulutuksen saralla. Kipinän toinen suomalaiskumppani on Muumin Language School.

 

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski

MurmisP