Ajankohtaista Keski-Häme

Hulevesivalitukset lautakunnan käsittelyyn

Laki hulevesistä muuttui, mutta onko Hämeenlinnan tulkinta laista uuden lain mukainen? Kuva: Colourbox

Hämeenlinnan kaupunkirakennelautakunnan juuri julkaistulla esityslistalla on käsittelyssä 151 kohtaa. 141 niistä on hulevesimaksuun kohdistettuja muistutuksia. Muistutuksissa perusteluiden kirjo on laaja, mutta valmistelussa on suurimmassa osassa päädytty esittämään maksun pitämistä ennallaan ja käytetty vastauksissa myös pääpiirteittäin samaa perustelua:

Kiinteistön hulevesimaksu on muodostettu kaupunginvaltuuston päätöksen mukaisesti. Hulevesimaksu peritään kaikilta asemakaava-alueen rakennetuilta kiinteistöiltä riippumatta kiinteistöllä toteutetusta hulevesien hallinnan ratkaisusta.

Keski-Hämeessä aiemmin julkaistuissa artikkeleissa pohdittiin sitä, onko Hämeenlinnan tulkinta uudesta laista ollut alun alkaenkin väärä, ja sen myötä valtuuston tekemä päätös laiton. Tähän vedotaan myös joissakin muistutuksissa:

Muistutuksen tekijät katsovat, että kiinteistö ei sijaitse lain tarkoittamalla kunnan hulevesijärjestelmän vaikutusalueella eikä Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston päätös hulevesijärjestelmän vaikutusalueesta ole lain mukainen. Muistutuksen tekijät toteavat myös, että mikäli kaupunki edelleen katsoo kiinteistön kuuluvan hulevesijärjestelmän vaikutusalueeseen, haluaisivat he nähdä alueelle laaditun hulevesisuunnitelman tai hulevesijärjestelmän suunnitelman, sekä selvityksen mitä MRL 103 n § tarkoitettuja kustannuksia kiinteistön hulevedet kaupungille aiheuttavat. Lisäksi he haluaisivat kiinteistölle osoitettavan MRL 103 g § mukainen kiinteistön ja kunnan hulevesijärjestelmien rajakohta.

Lakiin vetoavat ja lisätietoja kirjallisina pyytäneet ovatkin saaneet myös valmistelijoilta tarkemmat vastausehdotukset:
– Kiinteistön hulevesimaksu on muodostettu kaupunginvaltuuston päätöksen mukaisesti. Kaupunginvaltuuston päätös on lainvoimainen. Kiinteistön omistajille on muistutukseen liittyen syytä vastata kaupunkirakennelautakunnan ratkaisua kattavammin mm. pyydettyjen tietojen osalta.

Kaikissa vastauksissa on myös mukana ohjeet muutoksenhakuun.

Kaupunkirakennelautakunta kokoontuu tiistaina 5.1. kello 17.

Jos teit muistutuksen hulevesimaksusta, näet oman kiinteistösi saaman vastineen ja päätösehdotuksen täältä: Kaupunkirakennelautakunnan esityslista

Jos saat kaupungilta kirjallisen vastauksen, jossa kerrotaan ne lainkohdat, mihin kaupungin päätös hulevesimaksun määrittelystä oman kiinteistösi kohdalla perustuu, toivomme sinun ottavan yhteyttä Keski-Hämeen toimitukseen.

 

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi, Säästö-Karit
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski

MurmisP