Ajankohtaista Keski-Häme

Kalastonhoitomaksu joululahjaksi?

Kuva: Eräluvat.fi/kalastonhoitomaksu

Eettiset ja ekologiset joululahjat ovat jo vuosia olleet suosittuja. Metsähallitus ehdottaa tiedotteessaan kalastuskorttia joululahjaksi.

– Luonto on monen suomalaisen sydäntä lähellä, mutta harva on tullut ajatelleeksi, että perinteinen kalastuskortti on itse asiassa mitä parhain lahja ystäville ja perheelle.

Kalastonhoitomaksuista kertyvillä varoilla varmistetaan kalastuksen kestävyys, rahoitetaan neuvontapalveluja ja kalastuksenvalvontaa, opastetaan nuoria vastuullisiksi kalastajiksi, parannetaan kalojen elinympäristöjä sekä tehdään paljon muuta ensiarvoisen tärkeää, sanotaan Metsähallituksen tiedotteessa.
Kalastonhoitomaksu on pakollinen kaikille, jotka ovat 18–64-vuotiaita ja kalastavat muuten kuin onkimalla, pilkkimällä tai litkaamalla.

Kalastonhoitomaksu on monelle kalastajalle olennaisin kalastuslupa. Valtion kalastonhoitomaksu tulee maksaa, jos on iältään 18–64-vuotias ja kalastaa vieheellä tai pyydyksillä. Onkimiseen, pilkkimiseen ja silakanlitkaamiseen ei tarvita kalastuslupia, vaan ne kuuluvat yleiskalastusoikeuksiin.

Huoletonta kalastusta koko vuoden kalastusluvalla

Kalastonhoitomaksun voi maksaa kalenterivuodeksi, seitsemäksi kalenterivuorokaudeksi tai yhdeksi kalenterivuorokaudeksi. Koko vuoden kalastonhoitomaksu on 45 euroa. Siihen sisältyy postitse kotiin saapuva Suomu-lehti, jonka mukana on virallinen kalastuskortti. Kalastonhoitomaksu oikeuttaa viehekalastukseen lähes koko Suomessa.

Valtion kalastonhoitomaksun voi maksaa muun muassa Eräluvat.fi-verkkokaupassa, Metsähallituksen luontokeskuksissa ja R-kioskeilla. Lupa on lakisääteisesti henkilökohtainen. Kun ostaa kalastonhoitomaksun lahjaksi, tulee osata kertoa saajasta samat tiedot kuin itsellekin lupaa ostaessa eli nimi, yhteystiedot ja syntymäaika.

Kalastonhoitomaksu on elintärkeä kestäville kalakannoille
Kalastonhoitomaksu auttaa ylläpitämään ja kehittämään suomalaisia kalavesiä ja kalakantoja. Kalavesien käytöstä ja hoidosta vastaavat ensi vuodesta alkaen kalatalousalueet, jotka yhdessä vesienomistajien kanssa saavat kalastonhoitomaksuista kertyneitä varoja kestävän kalastuksen varmistamiseksi.

 

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi, Säästö-Karit
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski

MurmisP