Ajankohtaista

Kesäilmiönä sähkölamauttimet

Kesän aikana Hämeen poliisin haltuun on eri poliisitehtävien yhteydessä päätynyt yhdeksän sähkölamautinta. Määrä on poliisin mukaan tavallisuudesta poikkeava. Mitään yhteistä nimittäjää näin suurelle esiintymistiheydelle ei ole löytynyt. Poliisi yrittää selvittää sähkölamauttimien alkuperää ja kulkeutumisreittejä Hämeeseen.

Lähes kaikissa tapauksissa sähkölamautin on löytynyt poliisin kiinniottamalta henkilöltä turvallisuustarkastuksen yhteydessä. Suurimmassa osassa tapauksia sähkölamauttimet ovat olleet taskulampun ja sähkölamauttimen yhdistelmiä. Niitä käytetään lamauttimella kohdehenkilöä koskettamalla, jolloin vaikutus perustuu kipuun. Tällöin sähkölamautinta käyttänyt henkilö syyllistyy pahoinpitelyrikokseen.
Järjestyslain vaarallisia esineitä koskevan säännöksen mukaan sähkölamauttimen hallussapito yleisellä paikalla ja yleisellä paikalla olevassa kulkuneuvossa on kielletty. Rikoslain mukaan siitä voi seurata sakkoa tai enintään yhden vuoden vankeusrangaistus
Yleensä vaaralliset esineet kuten sähkölamauttimet tuomitaan rikosprosessissa valtiolle menetetyiksi. Käytännössä pidättämiseen oikeutettu virkamies määrää sähkölamauttimen hävitettäväksi vähäarvoisena jo esitutkintavaiheessa tai sakon määräämisen yhteydessä.

.

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Mainossisältö

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat