Ajankohtaista Keski-Häme

Keskussairaalan psykiatrinen potilas löi ulkoilunsa aikana veitsellä sivullista uhria

Kuvituskuva: Colourbox/Laurent Hamels/6PA

Maanantai-iltana 12. marraskuuta Kanta-Hämeen keskussairaalan psykiatrisella osastolla hoidossa ollut nuori miespotilas puukotti sivullista uhria ulkoilunsa aikana. Uhri ei loukkaantunut tilanteessa hengenvaarallisesti. Hän hakeutui keskussairaalan ensiapuun, jossa selkään oikean lapaluun tuntumaan iskusta syntynyt noin senttimetrin pituinen haava hoidettiin. Uhri on saanut myös kriisiapua tilanteen vuoksi.

Puukotuksesta epäilty potilas on alun perin hakeutunut vapaaehtoisesti hoitoon psykiatriselle osastolle. Hän kärsi lisääntyvästä harhaisuudesta. Potilaan hoito oli aloitettu lääkehoitona ja tämän liikkumista oli rajoitettu siten, että hän sai liikkua ulkona vain valvotusti.
Maanantaina 12.11. potilaalla oli ensimmäistä kertaa lupa liikkua ulkona vapaasti 30 minuutin ajan, koska harhat olivat potilaan kertomuksen mukaan selkeästi vähentyneet ja hän koki lääkityksen tehoavan.
Potilas oli kävellyt Jukolan S-marketille, ottanut kaupasta veitsen ja iskenyt harhojensa vallassa satunnaisesti valikoitunutta uhria. Poliisi toimitti potilaan takaisin psykiatriselle osastolle, jossa tämä otettiin mielenterveyslain perusteella tarkkailuun ja on tällä hetkellä eristyksessä.
Hämeen poliisilaitos tiedottaa tutkinnan etenemisestä.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi, Säästö-Karit
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski