Ajankohtaista Lammi

Lammin uimahallia ei olla lopettamassa

Lammin uimahallissa on uimataidottomille oma kahluuallas sekä kaikille yhteinen terapia-allas. Lisäksi on yhteensä neljä 25 metrin mittaista rataa uimareille ja vesijuoksijoille. Kuva: Amanda Makiainen

Hämeenlinnan Liikuntahallien hallintopäällikkö Markus Rantsi kertoo, että heidän näkökulmastaan Lammin uimahallin kävijämäärä voisi olla suurempikin. Hämeenlinnan liikuntatiloista ja niiden toiminnasta vastuussa olevassa yhtiössä toivotaan, että uimassa kävisi enemmän työikäisiä, koska lapsiperheet löytävätkin uimahalliin hyvin.

– Koetamme myös koko ajan keksiä lisää tapoja, jolla saisimme hallista entistä houkuttavamman, Rantsi toteaa.
Rantsi kokee, että Lammin pieni väestöpohja aiheuttaa omat haasteensa kävijämäärään.

Hämeenlinnan Liikuntahallit toivoo, että lammilaiset innostuisivat käymään uimassa useammin, jotta uimahallin tulevaisuus olisi turvattu.

– Uimahallia ei olla varmaankaan lopettamassa, mutta aukioloaikoja joudumme tarkistamaan, jos tulee kovasti säästöpaineita ja kävijämäärä ei ole riittävä. Lammin uimahalli on kuitenkin suhteellisen uusi rakennus, vaikka siinä onkin korjattavaa, Rantsi toteaa.

Rantsi oli edellisessä työssään johtava liikunnanohjaaja ja kävi viikoittain Lammin uimahallilla. Nyt hän on nykyisessä työssään hallintopäällikkönä käynyt Lammilla harvemmin, kerran tai kaksi kuussa.

– Viimeisimpänä olemme kokeilleet Wibit-ratoja, kummitusuinteja, lämminvesipäiviä ja teemapäiviä. Kummitusuinti ja teemapäivät ovat olleet suosituimpia, Rantsi kertoo.

– Nyt kun tuomme Lammille ilmatäytteisen Wibit-esteradan, joka muuttaa uimahallin vesipuistoksi, niin toivomme, että silloin olisi nuorempaa väkeä paikalla, vaikka tietysti vanhemmatkin saavat tulla, Rantsi sanoo.

Kävijämäärään erikoispäivät eivät ole vaikuttaneet kuin vain hetkellisesti. Markus Rantsi analysoi tämän syksyn jälkeen, onko niillä pidempiaikaista vaikutusta.

– Olemme kaikille ehdotuksille avoimia, että voimme kehittää hallin toimintaa, Rantsi kertoo.

Lammin uimahallia säännöllisesti käyttävien Amelia Kettusen ja Mira Virtasen mielestä uimahalli on mukava ja kiva paikka, mutta hyppytornit olisi hauska saada. Virtanen ja Kettunen käyvät uimassa ja kuntosalilla kolme kertaa kuukaudessa.

– Uimahalli voisi olla isompi, jotta siellä olisi enemmän tilaa, Kettunen toteaa. Virtanen on samaa mieltä.

– En käy erikoistapahtumissa, mutta aina silloin tällöin keskiviikkoisin ja perjantaisin, jolloin peruskoululaiset pääsevät ilmaiseksi, Kettunen kertoo.

– Uiminen on edullista, koska käytän ilmaisvuoroja pääasiassa, Virtanen sanoo.

Virtanen ja Kettunen käyvät Lammin uimahallilla, koska se on heitä lähimpänä.

Markus Rantsi halusi tietää, miten Lammin uimahalli voisi palvella nuoria paremmin. Keski-Hämeen koululaistoimittajat tekivät Hakkalan koululla kyselyn nuorten toiveista. Kyselyyn sai vastata nimettömänä.

Halutuimpia asioita olivat poreallas ja liukumäki. Osa halusi myös enemmän teemapäiviä. Jotkut olivat myös sitä mieltä, että uimahalli on jo nyt viihtyisä eikä siellä ole parannettavaa. Ehdotettiin myös ledivaloja, uimaleluja kuten uimapatjoja, kosteampaa saunaa, juoksumattoa kuntosalille, kylmäallasta sekä ulkoallasta.

Tämäkin uutinen on Hakkalan koulun 8.-luokkalaisten tekemä Keski-Hämeen koululaislehteen. Lue koko lehti veloituksetta digilehtenä!

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi, Säästö-Karit
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski

MurmisP