VPK banneri
Ajankohtaista Lammi

Peukku pystyyn huomiselle

Lammin yrittäjät kokoontuivat keskiviikkona aamukahville valtakunnallisen Yrittäjän päivän kunniaksi. Lammilaisten pienyrittäjien uuteen, yhteiseen ja yhteisölliseen toimitilaan, Lammin Koppiin kerääntyi toistakymmentä paikallista yrittäjää kuuntelemaan Linnan Kehityksen Marko Ahtiaisen alustusta ja keskustelemaan siitä, mitä yrittäjät voisivat yhdessä tehdä saadakseen Lammin nousuun.

Lammin Yrittäjät:

Erityisesti Lammin Yrittäjien puheenjohtaja Päivi Kankaanmäki haluaisi kehittää alkavien yrittäjien mahdollisuuksia Lammilla. Hän innosti yrittäjiä olemaan rohkeasti yhteydessä sähköpostilla yhteiseen yhdistykseen silloin, kun tiedossa on joku, joka haluaisi vaikka vain kokeilla yrittäjyyttä, ryhtyä mikroyrittäjäksi tai toimia pop-up-periaatteella. Keskustelussa nousi muutenkin esiin yrittäjien aktivoituminen yhteistyöhön Lammin asioitten edistämiseksi.
Ahtiainen kertoi Iittalaan uutta puhtia saaneesta i-laakso-hankkeesta, ja arveli siitä olevan esimerkiksi myös Lammilla. Iittalan kasvuohjelmassa asukkaat, yritykset ja kaupunki etsivät yhteistyössä keinoja ja käynnistävät Iittalan taloudellista kasvua tukevia konkreettisia toimenpiteitä. Kasvuohjelman tavoitteena on houkutella Iittalaan lisää niin asukkaita, yrittäjiä, työpaikkoja kuin vierailijoitakin.
Iittalan tähtäin on vuodessa 2030, ja kasvua tukevia toimenpiteitä etsitään ja käynnistetään sitä mukaa, kun sitoutuneita tekijöitä ja resursseja löytyy. Kasvuohjelma mahdollistaa ja ohjaa tekemistä, mutta pääroolissa ovat kuitenkin paikalliset yritykset ja asukkaat. Linnan Kehityksen rooli on Ahtiaisen mukaan tukea paikallista oma-aloitteellisuutta ja auttaa uudistavia toimenpiteitä käyntiin.
Iittalan i-laakson ensimmäinen konkreettinen saavutus on Iittalan taideasema. Iittalaan on rakennettu Suomen ensimmäinen teemallinen rautatieasema. Iittalan taideaseman rakennustyöt aloitettiin keväällä 2018 ja avajaisia juhlittiin kesäkuussa.
Lammin yrittäjien keskustelussa nousi esiin Keski-Hämeessäkin aiemmin uutisoitu toive bussipysäkkien saamisesta 12-tien varteen, mikä on ollut varsin hankalaa. Asiasta kopin ottanut Lammin Lions Club oli Esa Kaupin mukaan saanut Ely-keskuksesta viestin, että kaupunki pitäisi saada kumppaniksi katoshankkeeseen. Ahtiainen lupasi selvittää, miten asiaa voitaisiin viedä eteenpäin. Persoonallisissa katoksissa voisi myös lammilaisten yritysten osaaminen päästä esiin, ja ne voisivat tarjota uusia mahdollisuuksia myös Lammin tapahtumista kertomiseen.
Lammin Yrittäjien puheenjohtaja Päivi Kankaanmäki sanoi, että yrittäjillä on nyt erittäin aktiivinen hallitus ja halusi innostaa kaikkia läsnäolijoita yhteistyöhön virkeämmän Lammin hyväksi. Pikaisessa äänestyksessä enemmistö yrittäjistä myös nosti peukkunsa ylös sen merkiksi, että yrittäjät näkevät tulevaisuutensa Lammilla positiivisena.

Viikko 36 on valtakunnallinen yrittäjäviikko ja syyskuun viidettä päivää on vuodesta 1997 alkaen juhlittu Yrittäjän päivänä. Viikkoa 36 on vuodesta 1991 lähtien vietetty myös positiivisuuden viikkona.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi, Säästö-Karit
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski