Ajankohtaista Keski-Häme

Poliisi tiedottaa: Koulujen päättymistä oli viettämässä myös poliisi

Koulujen päättymistä valvoi Hämeenlinnassa tv:sta tuttu parivaljakko Jussi Reunanen ja Jari Saario. Kuva: Hämeen poliisi

Hämeen poliisilaitoksen alueella nuoriso käyttäytyi Hämeen poliisin mukaan viime viikonloppuna kuten koulujen päättymisviikonloppuna kuuluukin – tai siten, miten oli odotettavissa.

Poliisi kannusti lehdissä ja televisiossa nuorisoa ja heidän vanhempiaan keskustelemaan niistä vaaroista, jotka liittyvät liialliseen alkoholinkäyttöön, täysin tuntemattomien seuraan sekä aikaan ja paikkaan, mitkä eivät ole nuoren hallinnassa.

Poliisi oli nuorten keskuudessa menneenä viikonloppuna ahkerasti opastaen, neuvoen, kuunnellen ja toivottavasti myös turvaa antaen. Valitettavasti kaikki ei jokaisen juhlijan kohdalla sujunut aivan parhaalla mahdollisella tavalla.

Lastensuojeluilmoituksia tehtiin 53 ja kymmenen vahvasti päihtynyttä nuorta poliisi vei juhlapaikoilta suoraan kotiinsa. Nuorilta takavarikoitiin liuta huumausaineita, muun muassa ekstaasia, amfetamiinia, marihuanaa, hasista, diapameja sekä xanoria. Huumausainerikoksia tapahtui yhteensä kahdeksan.

Kaikkia rikoksia tarkastellessa eniten rikoksiin syyllistyneitä oli 15–17-vuotiaissa, joita oli 17. Alle 15-vuotiaita rikoksiin syyllistyneitä oli seitsemän ja 18–20-vuotiaita kuusi. Erilaista alkoholia poliisi hävitti nuorilta kymmeniä litroja. Suosikkijuomat olivat edellisvuosien tapaan olut, siideri ja lonkero.

– Vaikka nyt juhlinta sujui kohtuullisesti, niin ei ole epäilystäkään, etteikö tästäkin vielä voisi parantaa. Nuoriso on laajassa kuvassa vähentänyt humalahakuista juomistaan ja entistä suurempi osuus nuorista on täysin raittiita. Tästä hyvästä suuntauksesta voimme kaikki olla tyytyväisiä, Hämeen poliisista todetaan.

 

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski

MurmisP