VPK banneri
Ajankohtaista Lammi

Puulaakipesismestaruus Hampaanmaalle

Hakkalan kentällä pelattiin neljännen kerran puulaakipesistä perinteisesti Lammi viikolla. Mukana oli neljä joukkuetta, jotka olivat Pesä-Pallo Merikarhut, Oitenkylän Pesis, Hampaanmaan City ja Lammin Lukio. Turnauksen järjestämisestä vastasi Lammin Luja. Ottelut alkoivat kello 9 Merikarhujen ja Oitenkylän kohtaamisella. Mestaruus ratkaistiin siten, että kaikki joukkueet pelasivat toisiaan vastaan, ja voitto ratkesi näiden pelien tulosten perusteella.

Jokaisessa joukkueessa oli seitsemän pelaajaa ja jokeripelaajia, joista vähintään kaksi oli naista. Pelit pelattiin naistenkentällä ja -pallolla. Kolmen palon jälkeen peliä jatkettiin vielä siihen asti, kunnes kaikki pelaajat olivat saaneet lyöntivuoron. Yksi ottelu kesti noin 45 minuuttia siten, että vuoroparit menivät tasan. Jokainen joukkue tiesi turnauksen leikkimielisen luonteen eikä peleihin lähdetty turhan ryppyotsaisesti. Ottelujen aikana kuitenkin pelattiin täysillä, toinen toisiaan kannustaen ja parhaimpaansa pyrkien.
Joukkue joukkuetta vastaa pelattaessa juoksuerot vaihtelivat 0–18 aina tiukaan vääntöön 5–7. Vielä viimeisessä pelissä Oitenkylä–Hampaanmaa oli jännitystä, sillä tämän ottelun tulos vaikutti lopputulokseen. Ottelu päättyi 8–13 Hampaanmaa Citylle. Hampaanmaa selvisi turnauksen voittajaksi voitettuaan kaikki kolme otteluaan. Lukio tuli toiseksi yhdellä voitollaan ja parhaalla juoksusuhteellaan. Oitenkylä ja Merikarhut jakoivat kolmossijan. Kumpikin sai yhden voiton ja myös juoksuista lasketut pisteet menivät tasan. Tulosten perusteella voidaan todeta, että pelit olivat tasaisia, ja kaikki voittivat ainakin yhden pelin.
Voittajajoukkue sai pokaalin. Lisäksi kaikki pelaajat saivat sponsorilahjoituksena saatuja tuotepalkintoja. Pääpalkintona oli mikroaaltouuni, jonka sai Hampaanmaan joukkueessa pelannut Karoliina Forsström. Palkintojenjaon jälkeen joukkueenjohtaja Kai Nieminen kiitti Lujan Esko Lahtea, jonka työ paikallisen pesiksen eteen mahdollisti puulaakiturnauksen.
Esko Lahti Lammin Lujasta kertoi, että puulaakipesisturnauksesta on tullut runsaasti positiivista palautetta. Ensi kesäksi on jo suunniteltu sekajoukkueiden höntsäpesiksen harjoituksia. Höntsäpesiksen toivotaan lisäävän kiinnostusta pesäpalloa kohtaan, ja näin on toivottavasti mahdollista saada myös lisää joukkueita puulaakipesikseen.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi, Säästö-Karit
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski