Ajankohtaista Keski-Häme

Sunnuntaina on seurakuntavaalit

Seurakuntavaalien varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 18.11. Silloin seurakuntien jäsenet voivat äänestää seurakuntansa päättäjiä oman seurakuntansa äänestyspaikassa. Vaaleilla valitaan seurakuntaneuvostot ja kirkkovaltuustot seuraavalle nelivuotiskaudelle 2019–2022.

– Ennakkoon äänestäneiden määrä on ennakkotietojen mukaan useissa suurissa kaupungeissa jäämässä viime kertaa alhaisemmaksi. Ennakkoäänestysprosenttia ovat kuitenkin nostaneet pienet seurakunnat ja suuremmista esimerkiksi Porin seurakuntayhtymä, kertoo kampanjapäällikkö Hanna Piira.
Hämeenlinnassa olleissa ennakkoäänestyspisteissä äänesti ennakkoon yhteensä 3048 ihmistä. Heistä alle 100 henkilöä oli ulkopaikkakuntalaisia. Tarkka ennakkoäänestysprosentti selviää lopullisessa ääntenlaskennassa. Hämeenlinnan seurakuntien sivuilla ei eritelty pitäjien äänestystuloksia.
Hollolan kunnan alueen 13659 äänioikeutetusta äänesti ennakkoon 1380 jäsentä, joista 175 äänesti Hämeenkosken kappeliseurakunnan alueella.
– Äänioikeutettuja ovat kaikki 16 vuotta täyttäneet evankelis-luterilaisen kirkon jäsenet. Heitä on kaikkiaan yli kolme miljoonaa. Jokaisella olisi nyt paikka vaikuttaa, Hanna Piira muistuttaa.
Ensi kertaa seurakuntavaaleissa äänioikeutettuna on lähes 200 000 nuorta 16–19-vuotiasta äänestäjää. Jos olet muuttanut uuden seurakunnan alueelle 15.8. jälkeen, käytät äänioikeutta vanhassa seurakunnassasi.

Äänestyspaikat

Varsinaisena vaalipäivänä 18.11. äänioikeutetut voivat äänestää kello 11–20 ainoastaan vaalikirjeen ilmoituskortissa ilmoitetussa äänestyspaikassa:
Hauho:
Hauhon seurakuntatalo
Kotkontie 1, 14700 Hauho
Lammi:
Lammin kirkko
Katariinantie 2, 16900 Lammi
Tuulos:
Tuuloksen kirkko
Kirkkokuja 27, 14840 Tuulos
Hämeenkoski:
Hämeenkoskella ei sunnuntaina ole äänestyspaikkaa, vaan hämeenkoskelaiset joutuvat matkustamaan Sovituksenkirkkoon Hollolaan. Osoite on Keskuskatu 2, 15870 Hollola.
Äänestäjällä tulee olla mukanaan henkilöllisyystodistus.

Tuuloksessa sunnuntain äänestyspaikka on Tuuloksen kirkko.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi, Säästö-Karit
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski