Ajankohtaista

Terveydenhuollosta voi saada maksuvapautuksen

Lifecare-tietojärjestelmän ongelmat aiheuttavat viiveitä myös kotihoidon helmikuun asiakaslaskutukseen. Kuva: Colourbox

Hämeenlinnan kaupungin terveydenhuollon asiakasmaksuista on 1.1.2019 alkaen mahdollista saada maksuvapautus. Tarkoituksena on varmistaa, etteivät asiakasmaksut ole esteenä palveluihin hakeutumiselle.

Asiakasmaksu voidaan poistaa vain terveyskeskusmaksujen osalta. Lääkärilausunnoista ja todistuspalkkioista ei voi hakea maksun vapautusta. Maksuvapautuksen myöntäminen edellyttää, että asiakas ja hänen puolisonsa ovat pienituloisia ja vähävaraisia.

Asiakasmaksun vapautusta voi hakea asiakasmaksuvapautushakemuksella, joka tulee jättää terveyspalvelujen kirjaamoon 30 päivän kuluessa laskun päiväyksestä. Hakemus löytyy terveyspalvelujen internetsivuilta, terveysasemilta ja kaupungin palvelupisteistä.

Maksuvapautuksen voi saada, jos hakijalla on lisäksi myönteinen perustoimeentulotukipäätös, takuueläkepäätös tai eläketukipäätöstyömarkkinatukipäätös, päätös työttömyysturvan peruspäivärahasta tai sosiaaliohjaajan tai sosiaalityöntekijän puoltava lausunto maksuvapautukselle.

Hakemukseen tulee liittää kopio jostakin näistä päätöksistä. Lisäksi hakemukseen tulee liittää kopio viimeisimmästä verotuspäätöksestä, ellei kyseessä ole myönteinen perustoimeentulotukipäätös.

Maksun vapautusta voi hakea useammasta laskusta kerrallaan.

 

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi, Säästö-Karit
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski

MurmisP