Ajankohtaista Keski-Häme

Työttömyys vähenee edelleen

Hämeen ELY-keskuksen kuntien alueella oli syyskuun lopussa 17 234 työtöntä työnhakijaa. Se on 2 309 henkilöä eli 12 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Määrä väheni edellisestä kuukaudesta noin neljällä prosentilla, 713 henkilöllä. Vuodentakaiseen verrattuna työttömien työnhakijoiden määrä väheni Hämeen maakunnista Kanta-Hämeessä 13 prosenttia (965) ja Päijät-Hämeessä 11 prosentilla (1 344). Työttömiä työnhakijoita oli Kanta-Hämeessä syyskuun lopussa 6 497 ja Päijät-Hämeessä 10 737. Työttömyys väheni myös kaikissa alueen kunnissa; suhteellisesti eniten Tammelassa, Lopella, Orimattilassaja Ypäjällä, joissa kaikissa päästiin yli 20 prosentin. Tammelassa prosenttiluku oli peräti 28. Tiedot ilmenevät Hämeen ELY-keskuksen työllisyyskatsauksesta.

Pitkäaikaistyöttömiä eli yhdenjaksoisesti vähintään vuoden työttömänä työnhakijana olleita oli syyskuun lopussa 5 858, mikä on 20 prosenttia (1 459 henkilöä) vähemmän kuin vuotta aikaisemmin.  Yli 50-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli 7 003 eli 13 prosenttia vähemmän (1 065) kuin vuosi sitten. Nuoria alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli neljä prosenttia vähemmän kuin edellisen vuoden syyskuussa eli yhteensä 2 229. Henkilömäärässä se tarkoitti 104 työtöntä nuorta työnhakijaa vähemmän kuin viime vuonna.
Kokoaikaisesti lomautettuna oli syyskuun lopussa 467 henkilöä, mikä on 11 enemmän kuin kuukautta aiemmin. Edellisestä vuodesta lomautettujen määrä väheni 54:llä. Lyhennettyä työviikkoa tekeviä työnhakijoita oli syyskuun lopussa 330, mikä on 102 vähemmän kuin vuosi sitten, siinäkin pudotus on yli 20 prosenttia.
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Hämeessä syyskuun lopussa 9,9 prosenttia, mikä on 1,3 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuosi sitten. Matalimmat työttömyysasteet olivat Lopella (4,2 %), Hattulassa (5,3) ja Hausjärvellä (5,4) ja korkeimmat Lahdessa (12,9 ) ja Heinolassa (12,5). Alle 25-vuotiaiden nuorten työttömien osuus alle 25-vuotiaasta työvoimasta oli Hämeessä syyskuussa 13,7 prosenttia laskien edellisvuodesta 0,5 prosenttiyksikköä. Ulkomaalaisten työttömien työnhakijoiden osuus ulkomaalaisesta työvoimasta oli syyskuun lopussa 21,7 prosenttia.
Työttömien työnhakijoiden määrä laski syyskuussa edellisen vuoden vastaavasta ajankohdasta kaikkien elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusten (ELY) alueilla; eniten Pirkanmaalla.

Uusia avoimia työpaikkoja hieman edellisvuotta vähemmän

Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin Hämeessä TE-toimistoon syyskuun aikana 2 525 eli 171 vähemmän kuin edellisen vuoden syyskuussa. Uusia avoimia työpaikkoja oli eniten palvelu- ja myyntityöntekijöiden, rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöiden, muiden työntekijöiden ja asiantuntijoiden ammattiryhmissä. Kaikkiaan TE-toimistossa oli syyskuussa avoinna 5 125 työpaikkaa, mikä on 349 enemmän kuin vuosi sitten. Syyskuussa täytettiin 1 145 työpaikkaa, joista 54 prosenttia TE-toimiston hakijalla.

TE-palveluiden piirissä oli syyskuun lopussa 8 882 henkilöä, mikä on kaksi prosenttia eli 143 henkilöä enemmän kuin vuotta aiemmin. Näitä palveluita ovat esimerkiksi palkkatuki, työvoimakoulutus, työkokeilu ja omaehtoinen opiskelu. Palveluissa olevien määrä kasvoi eniten kuntouttavassa työtoiminnassa (+184). Vastaavasti työllistettynä olevien määrä (-71) väheni eniten.
Laajan työttömyyden eli työttömien työnhakijoiden ja palveluissa olleiden yhteismäärä oli Hämeessä syyskuun lopussa 26 116. Tämä on 2 166 vähemmän kuin vuosi sitten. Laajan työttömyyden lasku johtui työttömien työnhakijoiden määrän vähentymisestä, sillä palveluissa olevien määrä kasvoi hieman.
 

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi, Säästö-Karit
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski