Ajankohtaista Hämeenkoski Hauho Lammi Tuulos

Valinnanvapauskokeilu päättyy

Kuvituskuva: Colourbox

Sipilän hallituksen ja sote-uudistuksen kaatuminen toivat tiensä päähän myös valinnanvapauskokeilun. Sosiaali- ja terveysministeriön tulkinnassa todetaan, että koska kokeilussa mukana olevat ihmiset ovat saaneet muita parempaa palvelua, voidaan kokeiluja jatkaa vain siinä tapauksessa, että kokeilu ulotetaan kaikille kunnan asukkaille.

Liian hyvä palvelu loi eriarvoisuutta

Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan jo muita kuntalaisia parempi valinnanvapaus on aiheuttanut kokeilussa mukana olleille paremman kohtelun.

– Palvelusetelikokeilun tulosten perusteella valinnanvapauden laajennuksen lisäksi tiedämme, että kokeiluun osallistuvat saisivat selvästi nopeammin palvelua kuin ne kuntalaiset, jotka eivät pääsisi kokeiluun mukaan, STM:n kunnille lähettämässä viestissä todetaan. Perustuslaki edellyttää asukkaiden yhdenvertaista kohtelua.

Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Tiaisen laatiman esityksen mukaan Hämeenlinnalla ei ole pelkällä omarahoituksella edellytyksiä jatkaa kokeilua kaikkia kuntalaisia koskevana. Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti Tiaisen esityksen mukaisesti viime keskiviikon kokouksessaan lopettaa kokeiluun kirjautumisen kesäkuun loppuun mennessä. Kaikki kokeilussa mukana olleet palautuvat Hämeenlinnassa julkisen palvelun piiriin 1.9.2019 alkaen.

Hämeenkoskella kokeilu jatkuu lokakuun loppuun

Hollolassa valinnanvapauskokeilusta vastaa hyvinvointikuntayhtymä ja siinä ovat olleet mukana kaikki asukkaat. Kokeilu on Hollolassa ollut määräaikainen palvelusetelikokeilu, joka päättyy tämänhetkisen tiedon mukaan lokakuun loppuun mennessä. Hollolassa kokeilun piirissä olleet asukkaat siirretään omien aiempien terveysasemiensa asiakkaiksi 1.11.2019 alkaen. Myös Hämeenkoskella kirjautuminen kokeiluun, marraskuun alussa tapahtuvaan siirtoon saakka, on mahdollista vielä kesäkuun loppuun asti.

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski

MurmisP