Ajankohtaista Keski-Häme

Yhteishaun tulokset Tavastian oppilaitoksissa

Yhteishaun valintatulokset ilmoitetaan hakijoille aikaisintaan 13.6. Kuva: Merja Hirvisaari

Tiistaina päättyneessa yhteishaussa Koulutuskuntayhtymä Tavastian oppilaitoksiin hakeneiden määrä nousi. Lukioihin ja ammatilliseen koulutukseen oli 1101 ensisijaista hakijaa. Määrä on noin 50 ensisijaista hakijaa enemmän kuin vuonna 2018. Tiedot ovat Opetushallituksen ennakkotietoja, joihin voi tulla vielä pieniä muutoksia.

Yhteishaun valintatulokset ilmoitetaan hakijoille aikaisintaan 13.6. Opiskelupaikka tulee ottaa vastaan viimeistään 27.6 .

Yhteishaku on peruskoulun päättävien pääasiallinen hakeutumisväylä lukioon tai ammatilliseen koulutukseen. Hakijan oli mahdollista hakea viiteen eri hakukohteeseen. Ensisijaisuus tarkoittaa kohdetta, jonka hakija ilmoittaa ykköstoiveekseen koulutuspaikaksi. Kaikkiaan Koulutuskuntayh-tymä Tavastian lukioihin ja ammatilliseen koulutukseen tehtiin ennakkotietojen mukaan 3979 hakua.

Koulutuskuntayhtymä Tavastia pyrkii tarjoamaan toisen asteen koulutuksen opiskelupaikan kaikille alueen perusopetuksen päättäville.

Lukiokoulutus

Koulutuskuntayhtymä Tavastian lukiota ovat Hämeenlinnan Lyseon lukio, Kaurialan lukio, Lammin lukio ja Parolan lukio. Yhteensä Tavastian lukioihin on 483 ensisijaista hakijaa, missä on kasvua edellisvuoteen 66.

Eniten kasvoi Kaurialan lukioon hakeneiden määrä ja etenkin Tiedelukio kasvatti suosiotaan. Myös Parolan lukiossa on ennakkotietoon nähden hyvä määrä hakijoita.

Ammatillinen koulutus

Ammattiopisto Tavastiaan on 618 ensisijaista hakijaa. Hakijoiden määrä on hieman pienempi kuin edellisvuonna, mutta ammatillisen koulutuksen aloituspaikkoja oli tänä vuonna vähemmän yh-teishaussa tarjolla. Eniten hakijoita on sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon, sähkö- ja automaatioalan sekä liiketoiminnan perustutkintoon. Eniten suosiotaan kasvatti sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon perustason ensihoidon osaamisala sekä tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto.

Ammatillisen koulutuksen vuoden 2018 alusta voimaan tulleen uudistuksen jälkeen merkittävä hakeutumisväylä on ollut jatkuva haku. Sen kautta voi hakea kuka tahansa, mutta pääasiassa haku on tarkoitettu sellaisille hakijoille, joilla on jo aiempaa ammatillista osaamista tai suoritettuna yksi tai useampi toisen asteen tutkinto.

Jatkuvassa haussa olevien koulutusten aloitusajankohta määritellään koulutuskohtaisesti ja henkilökohtaisen suunnitelman mukaan. Vuonna 2018 jatkuvan haun kautta Ammattiopisto Tavastiaan oli noin 450 hakijaa ammatilliseen perustutkintoon.

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi, Säästö-Karit
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski