Lukijoiden mielipiteet Vaalit Hauho

Lukijalta: Elinvoimainen pitäjä vaatii elämää ympärilleen

Hämeenlinnan tori. Kuva: Keski-Hämeen arkisto

Rafael Hellsten nosti tärkeän asian esiin Keski-Hämeen Lukijoilta palstalla 25.2.2021. Kaupungin elinvoiman kehittäminen on keskittynyt pitkälti keskustan ruutukaava-alueelle. Kuitenkin elinvoimainen ja kehittyvä Hämeenlinna rakennetaan erilaisten alueiden vahvuuksista ja arvoista. Keinoja tulee siten kohdistaa myös maaseudulle, pitäjiin, kyliin. Yhtä lailla kuin laaditaan keskustavisioita, tulee pitäjille laatia omat kehitys- ja elinvoimavisionsa.

Kuntien elinvoimaisuus on monen asian summa, mutta yksi näistä tarjoaa niin alustan kuin kasvun mahdollisuuden – rakennettu ympäristö. Maankäytön ja asumisen toimivuus on kunnan itsensä käsissä. Tulevilla kuntapäättäjillä on tässä ratkaiseva rooli.

Päättäjillä on avaimet asumisen kehittämiseen. Korona on vaikuttanut työntekemisen muotoihin ja asumiseen. Kotona vietetään enemmän aikaa ja elintilaa sekä väljyyttä kaivataan yhä enemmän. Pitäjien ja kylien täydennysrakentaminen tulee olla asumisen aito vaihtoehto. Asuntorakentamisoikeutta tulee lisätä kaavoin, tontein ja poikkeusluvin monipuolisesti erilaisista sijainneista. Mahdollisuuksia on monia, kuten esimerkiksi rantarakentamisen mahdollistaminen ja kesämökkien muuttaminen vakinaisiksi asunnoiksi.

Hämeenlinnan pitää rohkeasti uskaltaa katsoa torin yli ja luoda eri alueille kasvun mahdollisuuksia tuleville vuosille.

Eva Buddas
Kokoomus
Hämeenlinna/Hauho

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat