Ajankohtaista Uutisaiheet Keski-Häme

Vuodenvaihteen aikatauluja

Kuva: Colourbox

Alko

Alko supistaa vuodenvaihteessa aukioloaikojaan Hauholla ja Padasjoella, Lammin myymälän aikataulut pysyvät ennallaan. Alkot ovat avoinna lauantaina 28.12. sekä maanantaina 30.12. ja tiistaina 31.12. Sunnuntaina 1.1. (uudenvuodenpäivä) ja maanantaina 6.1. (loppiainen) Alkot ovat kiinni.

Apteekit

Uudenvuoden aattona, tiistaina 31.12.2019 Lammin apteekki on avoinna klo 8:30–17,  Tuuloksen apteekki on avoinna klo 10–17, Hauhon apteekki on avoinna klo 9–17 ja Hämeenkosken apteekki klo 9–16.30.

Uudenvuodenpäivänä 1.1.2020 kaikki pitäjien apteekit on suljettu. Lähin päivystävä apteekki Hämeenlinnassa on Tori-Apteekki, Hallituskatu 18, joka on avoinna vuoden jokaisena päivänä klo 8–21. Lahdessa päivystää Yliopiston Apteekki, Aleksanterikatu 13, joka on avoinna 31.12. klo 7–23 ja uudenvuoden päivänä, keskiviikkona 1.1., klo 8–23.

Bussiliikenteen aikataulut

Uudenvuodenaattona 31.12. ajetaan normaali tiistain liikenne sekä vuorot, joissa on aikatauluissa pe lisämerkintä (eli perjantai). Perjantai-vuoroja on on linjalla 1 (kaksi pe-vuoroa), linjalla 2 (kaksi pe-vuoroa), linjalla 3 (yksi pe-vuoro).

Uudenvuodenpäivänä 1.1. ajetaan sunnuntailiikenteen mukaan. Joukkoliikenteen uudet talviaikataulut otetaan käyttöön 1.1.2020 alkaen. Aikataulut voi tarkistaa reittioppaasta.

Vuoden 2020 alusta käytöstä poistuu yleiskausilippu, joka on ollut suunnattu muille kuin Hämeenlinnan, Janakkalan ja Hattulan asukkaille. Jatkossa kausilippu on kaikille samanhintainen. Muita muutoksia joukkoliikenteen hintoihin ei ole tulossa.

Hollolan aikatauluissa opastaa Lahden Seudun Liikenne ja valtakunnalliset aikataulut löytyvät Matkahuollon sivuilta.

Ilotulitteet

Ilotulitusvälineitä saa pääsääntöisesti käyttää vain uutenavuotena kuusi tuntia ennen vuodenvaihdetta ja kaksi tuntia sen jälkeen. Joillain paikkakunnilla ilotulitteiden käyttö on sallittua myös esimerkiksi kesän päättyessä ns. huvilakauden päättäjäisissä. Tiedon sallituista ilotulitteiden käyttöajankohdista saat kuntasi järjestyssäännöistä tai kysymällä paikkakuntasi pelastuslaitokselta tai poliisilta.

Sallittuina käyttöajankohtinakaan ilotulitetta ei kuitenkaan saa ampua seuraavissa tapauksissa:

  • jos tulite ei ole ehjä
  • jos tulitteen sytytyslanka ei näy kunnolla
  • jos tulilanka on kastunut eikä syty kunnolla
  • jos et ole aivan varma, miten tuotetta käytetään
  • jos olet alaikäinen
  • jos sinulla ei ole suojalaseja
  • jos olet humalassa.

Lähde: Tukes.fi

Hätänumerosta 112 saat avun ja ohjeet kaikkiin hätätilanteisiin.

Lue myös: Joulunpyhien ja uuden vuoden turvallisuus

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski