Mainossisältö

Hämeenlinnan Vanhusten Asuntosäätiölle valmistuu lisää kohteita Tuulokseen

Tuulokseen Raikontielle valmistuu ikäihmisille suunniteltuja rivitaloja, joissa esteettömyys ja turvallisuusasiat ovat olleet keskeisiä asioita suunnittelussa.

Tuulokseen Raikontielle rakennetaan kolme kappaletta ikäihmisille suunniteltuja rivitaloja, joihin valmistuu yhteensä 14 asuntoa. Kaikissa taloissa on edullinen ja ekologinen maalämpö.
– Kohteet on suunniteltu ikäihmisille soveltuviksi eli esteettömyys ja turvallisuusasiat ovat olleet keskeisiä asioita suunnittelussa, kertoo säätiön toimitusjohtaja Heikki Meriläinen. Ikäihmisille tärkeitä asioita ovat mm. kynnyksettömät sisätilat, liukuovet ja keittiön yläkaapit, jotka ovat normaalia matalammalla. Keittiössä on turvaliesi ja kaikissa asunnoissa on palovaroittimet, jotka ovat automaattisen sammutusjärjestelmän suojissa. Jo ennen mahdollista tulipaloa paloilmoitinjärjestelmä reagoi viestittämällä tilanteesta kiinteistöhuoltoon ja pelastuslaitokselle. Jos tulipalo ehtisi syttyä, automaattinen sammutusjärjestelmä laukaisee sprinklerit sammuttaen palon alun.
Kylpyhuoneen lattioissa on käytetty turvallista kitkamuovimattoa, joka ei muutu liukkaaksi saippuasta kuten tavalliset laatat. Kylpyhuoneet ovat normaalia tilavampia ja niissä on korotetut wc-istuimet ja kaiteita, joista pitää kiinni. Lisäksi kylpyhuoneissa on liiketunnistimella toimivat valot. Pihat on asfaltoitu ja ulkona on luiskauksia esimerkiksi jokaisen takapihan terassin yhteydessä. Rivitaloissa on myös yhteisinä tiloina kerhotila, sauna ja pesutilat.
Säätiölle on palkattu jo pidempään toivotuksi yhteisöohjaajaksi Heidi Eronen, joka kertoo että kaikki viriketoiminta suunnitellaan asukkaiden toiveiden pohjalta.
– Yhteisissä kerhotiloissa voidaan järjestää esimerkiksi liikuntaa eri muodoissa, käsityötuokioita ja digitunteja. Voimme myös järjestää retkiä vaikkapa teatteriin. Kaikkein tärkeintä on yhteisöllisyys. On tärkeätä, että kukaan ei jää yksin, jokaisella on mahdollisuus tutustua naapureihin ja kaikilla on turvallinen olo, Eronen painottaa.
Säätiö tekee yhteistyötä Tuuloksen alueen yrittäjien sekä vapaaehtoisten kanssa. Jos asukkaille tulee tarvetta vaikkapa kuljetuspalveluille kauppakeskus Tuulokseen, sitäkin voidaan järjestää. Asukkailla on myös ruokailumahdollisuus 150 metrin päässä olevassa Hoivatuulessa.

Hämeenlinnan Vanhusten Asuntosäätiö sr,
Sibeliuksenkatu 5, 4. krs, 13100 Hämeenlinna
puh. 010 228 7005, vaihde 010 228 7000
heikki.merilainen@realia.fi, www.hvas.fi,
http://www.iesite.fi/hvas/

Tämä artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Hämeenlinnan Vanhusten Asuntosäätiö sr:n kanssa.
Artikkeli on julkaistu Keski-Hämeen paperilehdessä 13.9.2018.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski

MurmisP