Mainossisältö

Hauholainen lounaspassi kannustaa tutustumaan pitäjän ruokapaikkoihin

Marianne Niiranen Alvettulan kyläkaupasta, Arjo Kokkola Eteläisten paikallisesta, Tuula Hakkola Neljästä Oravasta, ohjelmatoimistoyrittäjä Mimi Mannila ja Taina Toivettula Lautsian kartanosta ovat innoissaan yhteistyöstä ja toivovat, että niin hauholaiset kuin kesähauholaisetkin lähtevät liikkeelle ja tutustumaan, mitä kaikkea on tarjolla.

Toukokuun 14. päivä otettiin käyttöön Hauholainen lounaspassi. Mukana lounaspassissa on kuusi eri ruokapaikkaa ympäri Hauhoa: Ravintola Neljä Oravaa, Wanhan Raitin Kievari ja Kesti-Paakari Hauhon kirkonkylältä, Lautsian Kartano ja Alvettulan kyläkauppa sekä Eteläisten paikallinen. Ideana on, että lounaspassin haltija käy syömässä lounaan jokaisessa paikassa ja näin tutustuu lounasmahdollisuuksiin eri puolilta pitäjää.
Idean yhteiseen lounaspassiin sai Ohjelmatoimisto Mimin Talli Oy:n Tuija ”Mimi” Mannila. Hän esitteli idean yrittäjille, jotka lähtivät mukaan yhteistyöhön sillä ajatuksella, että vaikka ollaankin kilpailijoita, voidaan myös tehdä yhteistyötä ja tukea toisia.
– Ajatus lähti liikkeelle, kun näin haasteet pienyrittäjien selviämisessä varsinkin talvikaudella ja pysähdyin sitten miettimään, mitä itse voisi tehdä asioille, Mannila sanoo.
– Tästä on tullut paljon hyvää palautetta.

Voittajalle ilmaiset lounaat

Mannila itse ei varsinaisesti hyödy mukana olemisesta, mutta toivoo sen poikivan yhteistyötä ja oman kylän palveluiden käytön lisääntymistä. Niin Mannila kuin lounaspaikkojenkin yrittäjät näkevät tämän myös vaikuttavan pidemmälle seudun elinvoiman kannalta.
– Jos halutaan väkeä ja veronmaksajia pitäjään, kylissä on oltava toimiva elinkeinorakenne ja yrittäjiä. Koulut ja päiväkodit ovat vain osa kokonaisuutta.
Lounaspassin ja siihen ensimmäisen leiman saa mukaansa käydessään lounastamassa jossakin passissa mukana olevista paikoista. Kun kaikki leimat on kerätty, voi passin jättää viimeiseen lounaspaikkaan, jolloin se osallistuu arvontoihin. Passi on voimassa 9.12.2020 asti ja arvontoja järjestetään passin voimassaoloaikana viisi. Täysi passi osallistuu kaikkiin palautushetkellä jäljellä oleviin arvontoihin. Ensimmäinen arvonta on elokuussa. Voittaja saa ilmaisen lounaan jokaisesta passissa mukana olevasta lounaspaikasta. Ensin arvotaan lounaspaikka, johon jätetyistä passeista nostetaan voittaja. Viimeiseen arvontaan 9.12.2020 kerätään sitten kaikkiin lounaspaikkoihin tuodut passit yhteen ja nostetaan voittaja niiden joukosta.

Tarjonta tutuksi

Yrittäjien yhteisen lounaspassin toivotaan luovan ihmisille mielikuvan siitä, että yrittäjät puhaltavat Hauholla yhteen hiileen. Ja ainakin nämä ravintolayrittäjät puhaltavatkin, toiselle toivotaan asiakkaita yhtä lailla kuin itselle ja muutakin yhteistyötä voitaisiin ajatella jatkossa. Erityisesti toivotaan, että lounaspassin myötä pitäjän lounaspaikat tulisivat tutuiksi ja ihmiset tietäisivät, mihin voi mennä, missä voi jutella ja samalla heille voi suositella muitakin paikkoja. Niin paikallisten kuin kesäasukkaiden toivotaan lähtevän liikkeelle ja tutustumaan, mitä kaikkea lähiseudulla on tarjota.
Alvettulan kyläkauppa tarjoaa päivittäin kotiruokalounaan, jonka lisäksi on tarjolla muun muassa pizzaa, hampurilaisia ja makkaraperunoita. Kaupan yhteydessä on baari ja saatavissa on myös vene-, pienkone- ja mökkihuoltoa sekä siivousta. Alvettulan kyläkauppa on eläinystävällinen paikka.
Eteläisten paikallinen tarjoaa kotiruokalounasta. Saluunahenkisessä paikassa on tarjolla myös pubiruokaa, kuten pannupizzaa ja burgereita. Viikonloppuisin tarjolle katetaan buffet-lounas ja baarista löytyy myös iltaelämää, usein on esiintyjiä.
Neljän Oravan buffet-pöydästä on valittavana kaksi kotiruokalounasvaihtoehtoa arkisin sekä kesä-heinäkuussa myös lauantaisin. Lisäksi listalta löytyy erilaisia ruokavaihtoehtoja. Viikonloppuisin on menoa yömyöhään saakka. Esiintyjiä ja karaokekilpailuja.
Lautsian kartanossa arkisin on tarjolla buffet-lounas. Kartano tarjoaa majoitus- ja juhlapalveluja. Välillä on tarjolla elävää musiikkia. Myös päivätansseja järjestetään. Viikonloppuisin on usein majoittuneena ryhmiä ja heille on tarjolla lounas, muidenkin asiakkaiden on mahdollista tulla silloin syömään.
Wanhan Raitin Kievarissa tarjolla buffet-lounas. Kievari toimii myös tilausravintolanaa sekä tarjoaa majoituspalveluja. Iltaisin Kievari on normaalisti suljettu, mutta toisinaan järjestetään teemailtoja.

Tämä artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Alvettulan kyläkaupan, Lautsian kartanon, Ravintola Neljän Oravan, Eteläisten Paikallisen, Wanhan Raitin Kievarin ja Mimintallin kanssa.

Artikkeli on julkaistu Keski-Hämeen kesälehdessä 6.6.2019.

 

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat