Mainossisältö

Jouluna rentoudutaan, nautitaan hyvästä seurasta ja ruuasta

Lammilaisen K-Market Mallaksen kauppiaspariskunnalla Tuomo Honkasella ja Suvi Pipatilla riittää kiirettä joulun alla. Työpäivät ovat pitkiä ja jouluaattonakin kauppiaat ahertavat kaupassa.
– Vaikka kilpailu on kovaa ruokakaupoilla, tuntuu mukavalta, että tällaisessa ruokajuhlassa, kuten joulussa, asiakkaat luottavat meihin. Varsinkin kalatiskimme on suosittu, ja tietysti myös lihatiski. Kinkkuja on tilattu paljon etukäteen, niitä tullaan noutamaan pari päivää ennen joulua, Tuomo Honkanen kertoo.
– Joulu on niin tärkeä juhla, että sitä suunnitellaan hyvissä ajoin. Joulu halutaan valmistella perheelle ja sukulaisille rauhassa sekä osoittaa samalla sellaista perhe- ja me-henkeä, kauppias jatkaa.
K-Market Mallas palvelee asiakkaitaan lämmöllä myös jouluaattona. Jos jokin on päässyt unohtumaan, sen ehtii vielä hakemaan kauppiaalta aattona.
– Jouluaattona ehtii vielä viime hetken ostoksille. Perinteisiä tuliaisia ja lahjoja ovat suklaakonvehdit ja raaputusarvat, jotka löytävät helposti tiensä asiakkaiden koreihin, Tuomo Honkanen kertoo.
Kauppiaat päättivät myös lahjoittaa joulumieltä joulukuusien muodossa. Idea joulukuusien lahjoittamiseen syntyi, kun kauppiasperheen poika Aleksi on kerännyt kuusien myynnillä varoja jääkiekkoharrastukselleen.
Aleksi pelaa jääkiekkoa Pelicanseissa E-Junioreissa ja joulun alla varainhankintaan kuului joulukuusien myynti. Kauppiaat ostivat pari joulukuusta ja päättivät lahjoittaa ne kahdelle lammilaiselle perheelle Facebookin kautta.
Kauppiaspariskunta pääsee perheineen joulun viettoon jouluaattona, kun myymälän ovet sulkeutuvat. Perhe lähtee sukuloimaan Kymenlaaksoon Kaipiaisiin Suvin vanhempien luokse, jossa vietetään perinteistä sukujoulua.
– Vanhempieni luokse saapuu lähisuku ja vietämme rauhallisen joulun maaseudun rauhassa. Joulukuusen isäni hakee omasta metsästä ja katsotaan ehditäänkö mukaan koristelemaan sitä, kun pääsemme perille, Suvi Pipatti kertoo.
Tuomo Honkanen toivoo, että vaikka eletään tällaista hektistä aikaa, niin muistettaisiin joulun aikana sitä joulun perimmäistä sanomaa. Kokoonnuttaisiin perheen ja ystävien kanssa rauhoittumaan ja nauttimaan toisten seurasta ja hyvästä ruuasta.
– Joulun aikana rentoudutaan, syödään hyvin, nautitaan toistemme seurasta ja jos lunta on, menemme perinteisesti metsään nuotiopaikalle paistamaan makkaraa. Itse odotan kaikkein eniten joulusaunaa, Tuomo kertoo.

K-Market Mallas
Mommilantie 12, 16900 LAMMI
Puh. 03 633 2455
K-Market Mallaksen aukioloajat: arkisin klo 7-21, la klo 8-18, su klo 11-18
K-Market Mallaksen joulun aukioloajat:
La 22.12. klo 8-19 (tiski 16 asti),
su 23.12. klo 9-18 (tiski 15 asti),
ma 24.12. klo 8-12,
ti 25.12. suljettu,
ke 26.12. klo 11-18.

Tämä artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä K-Market Mallaksen kanssa.
Artikkeli on julkaistu Keski-Hämeen paperilehdessä 20.12.2018.

 

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski

Lukijoiden mielipiteet