Mainossisältö

Lammitar on kahvila kaikkia varten

Marjo Ahonen ja Sari Arponen leipovat Lammittaren tiskiin suolaisia ja makeita, tuoreita leivonnaisia. Erilaisia leipiä on myös myytävänä ja kakkuja tehdään tilauksesta. Tulevan isänpäivän kakut kannattaa tilata ajoissa.

Kahvila Lammitar on palvellut kuukauden verran Lammilla. Aiemmin tiloissa toimi Lammin Kotileipomo. Marjo Ahonen ei miettinyt kuin yön yli, kun päätti ryhtyä kahvilayrittäjäksi. Oma palvelualan yritys ja leipomo olivat olleet Ahosen unelma ja unelma tuntuu täyttäneen odotukset. Asiakkaat ovat hyvin löytäneet Lammittaren ja kotoisassa kahvilassa käy melkoinen vilske. Ruutukuviot verhoissa, pöytäliinoissa ja työntekijöiden asusteissa luovat kotoista tunnelmaa. Kotoisuutta ja viihtyisyyttä Ahonen on hakenutkin.
– Kahvila, johon on helppo tulla, ei mikään hienostelupaikka, Marjo Ahonen sanoo.

Ahonen on työskennellyt aiemmin ruokapalveluesimiehenä ja ennen kahvilayrittäjyyttä kymmenen vuotta toimistopäällikkönä omassa yrityksessä miehensä kanssa. Viimeiset kymmenen vuotta antoivat uskallusta ryhtyä oman kahvilan pyörittämiseen. Ahonen kiittää Lammin Kotileipomon alkuperäistä omistajapariskuntaa Rauno ja Tuula Mäntysaraa saamastaan isosta tuesta.
Lammitar tarjoaa tuoreita suolaisia ja makeita leivonnaisia. On suolaisia piirakoita, täytettyjä leipiä, pullia, erilaisia juustokakkuja ja perinteisiä Naperoita. Korvapuustipäivänä uunituoreet korvapuustit houkuttelevat tiskillä.

– Napero oli varsinkin ennen koululaisten suosikkiherkku. Niitä on mennyt yhdeksänkymmentäkin päivässä. Naperossa on munkkitaikina, kuorrute ja voikreemisokeritäyte, kertoo Ahonen nostalgisesta suosikkiherkusta.
Lisäksi myydään erilaisia leipiä, jotka vaihtelevat päivittäin.

Kakkuja myös tilauksesta ja käsitöitä
Marjo Ahonen ja hänellä töissä oleva Sari Arponen tulevat aamulla puoli kuusi töihin ja aloittavat leipomisen. Lammitar on avoinna arkisin kahdeksasta kello seitsemääntoista ja lauantaisin yhdeksästä yhteen. Marjo Ahonen on paikalla kahvilassaan yleensä vielä tunnin aukioloajan jälkeen, eikä hän silloinkaan sulje ovia tai käännytä asiakkaita pois.

– Viime lauantainakin tuli asiakkaita vielä varttia vaille kaksi. Pitää katsoa aukioloaikoja asiakkaiden toiveiden mukaan ja kesäaikana sitten uudestaan.

Lammitar tekee kakkuja myös tilauksesta ja tulevalle viikonlopullekin on useita kakkutilauksia odottamassa. Tulevaa isänpäivää silmällä pitäen Marjo Ahonen muistuttaa, että isänpäiväkakkutilaukset kannattaa tehdä ajoissa.

Leivonnaisten lisäksi myynnissä on Kotigastronomi-tuotteita, teetä, kahvia ja mausteita, lammilaisen Ainankallion mansikkamehuja sekä käsityönä valmistettuna saunatonttuja. Samalta valmistajalta on tulossa myös joulutonttuja ja erilaisia käsityötuotteita Marjo Ahonen ottaa mielellään myyntiin. Lammittaren tiloissa on pidetty myös esimerkiksi sukukokous ja muitakin kokouksia on mahdollisuus järjestää.

Leipomo Kahvila Lammitar
Huovintie 3, Lammi / p. 0400 184 529
arkisin klo 8-17, lauantaisin klo 9-13

Tämä artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Lammitar Oy:n kanssa.
Artikkeli on julkaistu Keski-Hämeen paperilehdessä 18.10.2018.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski

MurmisP