Mainossisältö

Mainiemen vastaanotolla luodaan pitkäaikaisia hoitosuhteita

Mainiemen vastaanotot tarjoavat kattavasti terveydenhuollon palveluja. Lääkärinä toimii Juho Nummenmaa. Sairaanhoitajia työskentelee Mainiemessä kolme, kuvassa Toni Lehtonen.

Mainiemen vastaanotot tarjoavat monipuolisesti terveydenhuollon palveluja. Toiminta lähti liikkeelle lääkärin– ja sairaanhoitajan vastaanotosta ja pikkuhiljaa palvelut ovat laajentuneet. Mainiemen vastaanotot ovat olleet puolitoista vuotta mukana valinnanvapauskokeilussa, jossa asiakas saa terveyskeskusmaksuilla valita, missä hänet hoidetaan. Kokeilu edellyttää tiettyjen terveydenhuollon palvelujen saatavuutta.

– Valinnanvapauskokeilu on ollut mielenkiintoinen projekti olla mukana. Hämeenlinna on ollut mukana puolitoista vuotta ja nyt mukana on myös Päijät-Häme, sanoo lääkäri Juho Nummenmaa.

Nummenmaa aloitti vastaanoton sairaanhoitaja Anne Lehdon kanssa, jonka kanssa he olivat tehneet jo aiemmin töitä työparina. Tutut potilaat ovat voineet hakeutua hoitoon tutun lääkärin ja sairaanhoitajan luokse.
– Terveydenhuollossa on taipumus henkilöitymiseen, halutaan olla tietyn henkilön hoidossa. Pitkäaikainen hoitosuhde helpottaa asioita molemmin puolin, Juho Nummenmaa sanoo.

Vastaanotolle pääsee yleensä saman tai seuraavan päivän aikana.
– Kyllähän asiakkaat ovat sitä mieltä, että hoitoon olisi hyvä päästä silloin, kun on tarve.
Valinnanvapauskokeilu tuo suuren osan asiakkaista, mutta yksityisesti asiakkaita tulee edelleen muun muassa kesämökkiläisistä ja paikkakunnalla vierailijoista.

Kattavat terveydenhuollon palvelut

Anne Lehdon lisäksi vastaanotoilla työskentelevät sairaanhoitajat Toni Lehtonen ja Jenni Vainio. Sairaanhoitajat tekevät toimenpiteitä, pitävät vastaanottoa ja ottavat pikatestejä. Lisäksi Mainiemessä työskentelee psykiatrinen sairaanhoitaja Marjo Mikkola. Terveydenhoitaja – muistihoitaja Linda Vesaharju hoitaa pitkäaikaissairauksia, kuten diabeetikoita, myös insuliinihoitoisia. Sekä Lehto että Vesaharju tekevät muistitutkimuksia. Terveydenhoitaja Anna-Maria Manninen keskittyy työterveyshuoltoon, joka on suunnattu pääasiassa pienyrittäjille. Lisäksi vastaanotolla toimii osteopaatti Markku Keränen ja tällä hetkellä vanhempainvapaalla oleva urheiluhieroja Anniina Heikkilä.

– Jatkossa on tulossa myös oma työntekijä sosiaaliohjaukseen. Tähän asti siitä on huolehtinut Kanta-Hämeen perhetyö, Juho Nummenmaa kertoo.

Mainiemessä pystytään hoitamaan pitkälle äkillisiä ja pitkäaikaisia sairauksia terveyskeskuksen tapaan. Laboratoriokokeet ja röntgen ovat saatavissa Lammilta ja Salpakankaalta.
– Kaikille palveluille on löytynyt käyttäjänsä. Jonoja ei vielä ole kuitenkaan siinä määrin muodostunut, etteikö asiakkaita mahtuisi lisääkin, Nummenmaa sanoo.

Mainiemessä annetaan myös riskiryhmien kausi-influenssarokotuksia riippumatta siitä, onko mukana valinnanvapauskokeilussa vai ei. Tulevat rokotuspäivät ovat 13. ja 15.11.

Mainiemen vastaanotot
Mainiementie 12, 16900 Lammi
Ajanvaraus klo 8-16, puh: 040 555 6957
Vastaanotto on auki arkisin klo 8 – 15
www.mainiemi.net

Tämä artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Mainiemen Vastaanotot Oy:n kanssa.
Artikkeli on julkaistu Keski-Hämeen paperilehdessä 8.11.2018.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski

MurmisP