Mainossisältö

Sadehattu lisää hormin elinikää kymmeniä vuosia

Miika Niemikorpi tarkastaa niin katon kuin piipunkin kunnon ja korjaa niitä tarvittaessa.

Miika Niemikorven kautta saa yhteyden mestariin, ei organisaatioon

Savupiippujen sadehatuilla ja pellityksillä voidaan antaa hormille lisää elinikää jopa kymmeniä vuosia.
– Jos piipussa ei ole hattua tai hattu on kulunut puhki, sade pääsee kastelemaan hormia ja talvisin hormi myös jäätyy, mikä rapauttaa vuosien saatossa laastia, sanoo kärköläläinen PiippuMestari Miika Niemikorpi.
Rapautunut laasti tai jopa irronneet tiilet ovat talossa myös paloturvallisuusriski.
– Murentunut laasti ja heikentyneet läpiviennit voivat aiheuttaa tulipalon. Se riski on olemassa ja se kannattaa ottaa vakavasti.
Niemikorven yritys PiippuMestari hoitaa piippujen pellitykset ja sadehatut, kattoikkunoiden pellitykset ja kattoläpivientien tiivistykset sekä asentaa seinä- ja kattotikkaat, lumiesteet, kattosillat ja räystäskourut.
– Teen kaikki rakennuspellitykset, esimerkiksi ikkuna- ja päätypellit. Piipun tarkastus ja kunnostus hoituvat, samoin piippujen ja viemäreiden  kuvaukset sekä sukitukset yhteistyökumppanin kautta. Minulla on lähes 20 vuoden kokemus kattoremonteista ja hormien kunnostuksista. Teen kattoremontteja lähinnä pieniin kohteisiin, vaikkapa kesämökeille, mutta profiilipeltikaton teko omakotitaloonkin onnistuu.
– Kun asiakas soittaa minulle, hän soittaa mestarille itselleen eikä johonkin organisaatioon. Tärkeintä on saada aikaan asiakkaan kanssa luottamus. Piipunhatulla on hyvä aloittaa luottamuksen rakentaminen, minkä jälkeen voimme yhdessä alkaa tutkia vaikkapa hormin kuntoa tai ylipäätään kattotöiden tarvetta. Ala on hyvin kilpailtu ja monenlaiset tekijät tarjoavat palveluksiaan.
Hyvin tehty pellitys kestää Niemikorven mukaan 50 vuotta. Pelkkä piippuhattu lisää hormin ja piipun elinikää kymmenillä vuosilla.
– Jos piipunhattu puuttuu, ei kannata epäröidä soiton kanssa. Mitä enemmän hormi pääsee rapautumaan, sitä hankalammaksi kunnostus käy. Piipun massakorjaus maksaa noin 1000-3000 euroa. Hinta riippuu massattujen metrien määrästä. Hyvissä ajoin laitettu sadehattu voi säästää paljonkin rahaa.
Hormi kannatta massata aina koko matkalta, eikä vain yläosastaan, josta se tyypillisesti rapautuu eniten. Takuu on kymmenen vuotta mutta hyvissä olosuhteissa piippuhatun kanssa hormi kestää ehjänä kymmeniä vuosia. Työ kestää 1-2 päivää.
Suosittelen, että etenkin 1950-luvulla rakennettujen ja sitä vanhempien talojen hormit tarkastutettaisiin viimeistään nyt. Nuohoojat ovat joskus saattaneet sanoa, että hormi on vielä kunnossa, mutta usein korjaustarve voi olla jo ajankohtainen. Ulkoiset merkit eivät kerro huonokuntoisuudesta välttämättä mitään. Esimerkiksi surkeassa kunnossa oleva hormi voi vetää vielä oikein hyvin. Joskus piipunhattu voi olla vanha tai alunperin väärin asennettu öljypolttimen hormin päälle, minkä takia se on ruostunut puhki. Kun Mestari käy katolla, voi asukas välttyä monelta harmilta ja saa lisätietoa piipun ja katon kunnosta, sanoo Niemikorpi.

Piippumestari
Miika Niemikorpi 044 750 9441
www.piippumestari.fi, miika@piippumestari.fi
Kivisojantie 18, 16600 Järvelä

Tämä artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Piippumestarin kanssa.
Artikkeli on julkaistu Keski-Hämeen paperilehdessä 19.7.2018.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski

MurmisP