Blogit Hauho

Haluuks sä kuitin?

Tämän lauseen meistä jokainen on kuullut kauppareissuillaan. Otatko kuitin, vai kehotatko heittämään roskiin? Minulla on itselläni tapana kerätä kaikki ja heitellä sitten harkintani mukaan niitä roskiin vasta kotosalla.

Nuoriso kyllä valisti, ettei viallisen tuotteen vaihtamiseen mitään kuittia välttämättä tarvita. Minä vaan olen niin jäärä, että maksaessani haluan sen kuitin. Vaikkapa tarkistaakseni sainko mainostetun tarjoustuotteen oikealla hinnalla. Ilman kuittia asian tarkistaminen mahdotonta, vai luotatteko ulkomuistiin?

Erään punaisella rekalla ajelevan herran kaupoissa on usein virheitä hinnoissa verrattuna postin tuomiin tarjoussanomiin. Tieto ei aina löydä myymälään hyllynpäätyyn oikein. Pikku juttu, sanoisi varmaan joku.

Mutta ne led-lamppujen takuulaput; mitä te niille teette? Teippaatteko saamanne takuulapun kyseisen huoneen ovenpieleen? Miten muistatte lampun pimetessä, mikä takuulappunen oli voimassa millekin lampulle? Minä olen ratkaissut kuittisirkusasian niin, että heitän kaikki roskiin ja ostan uuden lampun tilalle.

Säilytettävistä kuiteista pitäisi ottaa valokopio, sillä valo ja lämpö hävittävät tekstit näkymättömiin. Ei tästä hommasta vaivat vähene, mikäli arkistointiani ajattelen.

Säilytin mielenkiinnosta ostoskuitit kaikista puutarhahankintoihin liittyvistä asioista parina kesäkautena. Mielenkiintoista. Ei voi jatkossa sanoa, että minusta tahi puolisostani tuntuu siltä tahi tältä tämä harrastus. Nyt tiedän. Ehkä syystä olenkin puutarhakauppojen unelma-asiakas?

Jotta asia olisi vielä mielenkiintoisempi, pitänee muistaa nämä takuukuitit muistakin tuotteista kuin lampuista. Olen kuullut puhuttavan, että jonkun telkkarin, astianpesukoneen tahi kuivausrummun takuuaika on mennyt viikko-pari sitten umpeen ja samassa aparaatti rävähtää hajalle. Kyllä koettelee ihmistä tämmöinen tilanne! Murheen aallossa muistaa myyjän yrittäneen myydä lisätakuuaikaa, sekin muistikuva vielä!

Punaisen rekan liikkeessä sen sijaan on takuut kohdillaan. Siivotessani takuulappuvarastoani löysin vuodelta 2016 ostamani uunivuoan takuun, 120 kuukautta siinä oli präntättynä. Vielä olisi takuuta siis jäljellä.

Pistääpä kauppias vielä paremmaksi tänä päivänä. Hiljattain hankkimiini muovisiin säilytyslaatikkoihin on takuu myöskin 120 kuukautta. Sopii sitten jälkipolven käydä asiaa setvimässä, mikäli valittamista. Tytärtä nauratti ajatus, että hänelle jopa laatikkoperintöä saattaisi olla tulossa.  Sen sitten vaihtaisi aikanaan … vaikkapa toisen värisiin! Onhan ne kuitit kuitenkin olemassa.

Kiitos, haluan kuitin!

 

Virpi Kukkonen  

 

 

 

 

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski