Blogit Hauho

Horoskooppi kesälle

Keski-Häme on mainio pitäjälehti. Lukemisen aiheita löytyy sieltä ja täältä tuoden naapurikunnatkin tutuiksemme. Lehden sisällössä on varmasti jokaiselle lukijalle jotain. Lomakausi lähenee, mökkiläiset tulevat yksi toisensa jälkeen lehden lukijoiksi siellä niemissä ja notkelmissa ollessaan.

Kesäaikaiseen elämään kuuluu matkailua, mökille menoa, sukulaisvierailuja, sadepäivien viettoa ja kaikenlaista sellaista puuhailua mihin ei ole mukamas aikaa työssä ollessa. Aurinkoisina päivinä luetaan lehteäkin pihamaalla kahvikupin kanssa ja annetaan ajan kulua.

Kuulun tyytyväiseen lukijakuntaan itse, mutta yksi puute hyvässä lehdessä on. Siitä puuttuu nimittäin horoskooppi lomakaudelle, joka nyt on jo hyvässä käynnissä.

Nyt lähes satavuotias äitini hauskutti meitä kesäisin lukemalla horoskooppeja ja oli mukamas uskovinaan niihin. Äidillä oli papinkirjoissa hauska virhe; syntymäpäiväksi oli laitettu kuukautta aiempi päivämäärä kuin todellinen syntymäpäivä. Hän luki molempia horoskooppimerkkejään ja valitsi aina sen, joka sisälsi mielestään parempia lupauksia. Hyvä hänelle! Me muut sen sijaan jouduimme tyytymään siihen yhteen ja ainoaan.

Tästä muistosta inspiroituneena ja toukokuun alun sään varmasta vinkistä olen päätynyt laatimaan teille lomakauden horoskoopin. Täällä Vitsiälässä ovat tähtien asennot olleet niin kohdillaan kuin ikänä ja västäräkin pesimispaikasta päätellen tulossa on lapsiakin tänne kylään. Västäräkki pariskunta nimittäin tekaisi pesän vanhoihin lastenvaunuihin…

Joten, tässä tämä nyt sitten tulee!

Jousimies Kuunvaihteessa tai joulukuun ensimmäisellä viikolla syntyneille toivoisin tälle suvelle uskallusta tehdä jotain erilaista kuin aiemmin. Uskalla syödä vaikka purkkihernesoppaa haarukalla lämmittämättä ja suoraan purkista. Anna kerrankin muiden puhua suuntuntumasta ja inkiväärihiutaleistaan aivan rauhassa. Ei sinun tarvitse samaa suoritusta tehdä. Näytä, että pidät edelleen ternimaidosta tehdystä uunijuustosta ja juot punaista maitoakin. Sinä uskallat! Äläkä unohda Europottiasi uusia äässillä! Varo kuitenkin olemasta liian yltiöpäinen.

Kauris Ostat aina vakaasti ja varmasti samaa vaniljajäätelöä paketin. Kaikki ystäväsikin sen tietävät. Oletkos koskaan ajatellut, että lasi kuohariakin voisi juhlistaa kesäkekkereitäsi? Joku kaukainen sukulainen on intoutunut muistamaan sinua lahjoituksella. Älä jää paikallesi kutemaan, vaan laita elo kerrankin risaiseksi. Kesä on jo täällä ja sosiaalinen elämäsi voisi olla nupuillaan!

Vesimies Luvassa olisi kaikenlaista luonnikasta joutenoloa. Viime vuonna purnasit joka vuotista lähtöäsi jonnekin Kuusamon mökille kesäkissajahtiin. Miksi mennä Iso-Roinetta edemmäksi kesämetsästyskautta viettämään, maalikyliä täältäkin löytyy. Muista, sinusta ei pitkänmatkan uimariksi kuitenkaan ole … etenkään vasta-aallokossa. Miespuolista vesimiestä muistuttaisin, että et ole telkkäuros kuitenkaan, olet kesälomalainen.

Kalat Jos viime kesä oli mielestäsi karmea, ymmärrän tuntemuksiasi hyvin. Tämän hetkisen merkistön mukaan tuleva lomasi sujuu vallan ihanasti. Olet täynnä hyvää energiaa jo valmiiksi. Ei muuta kuin ulos ja liikkeelle! Sinulle eivät sellaiset pitemmät haaveilujaksot sovi. Hupaisia hetkiä ne ovat elosi arjen selviytymisessä. Sinä jaksat olla romaanikirjojesi tapahtumapaikoilla, vaikka kesken matonpesun. Paluu arkeen läheisesi kommenteilla saattaa hetkeksi mielesi ärtyneeksi. Unohda palaute, sinun kesäsi on ritarikesä … jos niin tahdot!

Oinas Tunteet käyvät kuumana ja sinä se oletkin sellainen sarvien kopsauttelija. Onneksi ystäväsi tietävät tapasi ja rakastavat sinua kaikesta kolinasta huolimatta. Lomakauden päättyessä jätät sitten lomalistahuutelusi pois, kiertolista on aivan hyvä ratkaisu ja syyskuussakin pitää jonkun lomiaan pitää. Nauti, että voit ajan kanssa marjastaa ja sienestää. Ellet syö itse, myy työssä oleville kavereillesi! Kaiken keskellä näen pientä orastavaa ihastumisen mahdollisuutta.

Härkä Siinä minulla on puhinaveikkoa kerrakseen! Tänä kesänä taitaa olla turha kovin kiihkeää romanssia odotella. Merkit ovat sellaisessa asennossa, jotta äkkinäisyytesi saattaa karkottaa rauhallisempiakin sutinoita yrittelevän. Maltti olisi valttia! Toisaalta näen onnen potkaisevan sinua oikein kunnollisen kokoisella huopasella, olet oikea onnenpossu!

Kaksoset  Intosi ei aina riitä korvaamaan taitojasi kesäkekkereitten järjestäjänä. Älä siitä välitä, ystävät odottavat aina innolla uusia juttujasi. Taidat olla itsellesi vaan liian ankara? Anna palaa ja käytä rohkeasti luovuuttasi, sitä sinulla on! Muista välillä istahtaa katselemaan taivaan variksia. Sinä olet sen levon ansainnut, anna kalenterisikin huilata. Jaksatte sitten syksyllä paremmin.

Rapu Sitä se taas tulee olemaan sinun kesäsi, raskasta aikaa. Västäräkeistä päättelin, että jokainen kylä, kaupunki ja kolkka järjestävät kesäkirpputoreja kuin sinua kiusatakseen ja ongelmasi tietäen.  Avoimet pihat näyttäytyvät sinulle keitaina, jollaisen haluat luoda itsellesikin. Tavarataivaat kutsuvat juuri sinua, sinä olet tavaranrakastaja. Lompakkosi kitisee tuskissaan, kun kätesi hamuaa kapistuksia. Sinä olet onnellinen ja se riittäköön. Tämä on juuri sinun kesäsi.

Leijona Aurinko, kuu, veden virtaus Vihavuoden koskessa ja paikallinen kauppakin tuovat valovoimaista värettä romantiikan nälkääsi. Nyt lataat kesään oikein täysillä, sinähän olet Leijona … vaikka naaraspuolinenkin sellainen. Kesäasut esiin, pilkettä silmään ja pientä murahtelua sekaan. Usko asiaasi, elämästäsi ei räiskettä puutu. Sosiaalinen elämä tulee olemaan siis vilkasta, mutta seura kannattaa valita tarkasti.

Neitsyt Rakkaus on raatoa tulevana kesänä! Nyt et mutkuta yhtään viime kesän asioista, itse järjestit mitä järjestit. Eipä silloin tainnut unelmoinnit osua kohdilleen ja totta puhuen nalkuttaminen ei sinulle sovi.  Nyt sitten kyllä merkkien mukaan sattuu ja tapahtuu kaikenlaista mukavaa uskaltaessasi laittaa itsesi likoon. Muista lototakin, se näyttäisi jotain merkkejään… Pikkutarkkuutesi saattaa ahdistaa muita. Siispä miespuolinen neitsyt, riisu se solmio jo ja hellitä prässihousuistasi, kesällä ei sellaisia tarvita! Naisten pukeutumiseen ei tarvitse puuttua edes neitsyen kohdalla.

Vaaka Varsinainen mökin sisustaja se siinä! Et taida uskaltaa laittaa persoonaasi peliin, samat tavarat kuin huvilahuussissakin, vaikka pidät aivan toisenlaisista jutuista. Nyt menet sinne kesätorille ostoksille ja ostat sieltä vaikka sellaisen punaisen räsymaton sen ikuisen harmaan sijaan. Sillä myyjälläkin oli aikamoisen mukava hymy, muistatkos? Eihän sitä koskaan aivan varmaksi tiedä, miten asiat alkavat lutviutua, kun tekee kunnon korjausliikkeen!

Skorpioni Suosittu tulet olemaan, naapurimökillä vihertyvät asian tiimoilta. Varsinkin, mikäli tänä vuonna jätät sen mediaatioleirin käymättä lomallasi. Merkkien mukaan en voi suositella sitä sinulle lainkaan. Kävele kylän raittia, juttele kylän asukkaiden kanssa. Istu pihalla ja keittele itsellesi nokipannukahvit. Laita hillomunkin sisään sentin siivu lauantaimakkaraa ja naura joskus oikein ääneensä. Tiesitkös, että sinussa on taiteellinenkin puoli? Repäisy tai irtiotto tekee varmasti hyvää, läheisillesikin. Lomailmehän sinulla on ollut valmiina siitä asti, kun lomalistat seinälle ilmestyivät.

Siinäpä sitä horoskooppia sitten.

Mikäli osuu kohdilleen ja onnistutte, voi minulle siitä tiedottaa. Mikäli nyt niin huonosti asiat menevät, että huonosti käy, eikä kohdalleen osu… pitäkää tietonanne, ettei minulle tule paha mieli.

Virpi Kukkonen

 

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski