Blogit Hauho

Miten onnistuimme tänään?

Virpi Kukkonen

Jokainen on varmasti törmännyt palautetta pyytävään hymynaamapömpeliin asioidessaan kaupoissa tahi apteekissa. Sellainen löytyi jopa sairaalamme aulatilasta.

Painamalla mieleistään painiketta pääsi arvioimaan palvelukokonaisuutta. Tulinpa taas mietteliääksi. Tässä annetaan palautetta koko toimintalinjasta yhdellä nappulalla. Miten se kehittäisi työyhteisön toimivuutta jatkossa? Ollaan vaan ylpeitä hyvästä vastauksesta ja jatketaan samalla linjalla, niinkö?

Hymynaaman voi antaa sellainenkin, jonka kirurgista aikaa on siirretty jo kolmasti syystä jos toisesta. Sitten kun viimein se aika tuli, operaatiokin koitti. Tylystä lääkäristä huolimatta henkilö painoi hymynaamaa, sillä hän oli onnellinen päästessään vaivastaan ja muun henkilökunnan jäsenten huomaavaisuus sekä ystävällisyys peittosi yleisen harmituksen. Hymynaama jätti tosin kertomatta sen oleellisen epäkohdan palvelukokemuksessa, jossa olisi ollut sitä kehitettävääkin.

Entä, jos painaisikin hapannaamaa? Miten siitä yksikkö voisi kohdatusta kokemuksesta jalostua jatkossa?

Yksityisessäkin elämässä se palaute voisi olla paikallaan toisinaan. Noteerataanko sinua tekemisiesi kautta, millainen on saamasi palaute? Miten onnistuit noin omasta mielestäsi?

Miten itse otat saamaasi palautetta vastaan? Joku kehuu uutta upeaa puseroasi. Sanotko sen olevan vaan tällainen, ei mikään kalliskaan… vai sanotko rohkeasti, että eikös vaan olekin ihana. Itsekin siitä tykkään.

Työtehtävistä saatu palaute työkavereilta on usein esimiehen antamaa palautetta arvokkaampaa. Saatko sinä sellaista palautetta, koetko sen rakentavaksi vai arvostelevaksi? Tuntuuko se hyvältä ollenkaan?

Työnohjauksissa yksi käytetty muoto toimia oli kirje työkaverille. Siihen jokainen ryhmäläinen kirjoitti joitain positiivisia tunnelmia ja ajatuksiaan ryhmän jäsenestä kenen nimi oli kulloisessakin ringissä kiertävässä kirjeessä otsikkona. Tällä oli kokemukseni mukaan suurta vaikutusta. Ihanko totta, en tiennytkään olevani tämmöinen! Joskus näin miten vaikeaa oli sen positiivisen palautteen antaminen silloin, kun mieli teki kirjoittaa pelkkiä konsonantteja äskettäin pidetyn kemioiden törmäyskurssin jälkeen. Näin senkin, että kyseinen kirje teipattiin pukukaapin oven sisäpuolelle. Sieltä sitä luettiin niinä päivinä kun mieliala oli maton alla. Minähän olen loppujen lopuksi aivan hyvä tyyppi!

Vielä yksityisempään palautekerrokseen mennäkseni, saavatko puolisosi, kumppanisi, ystävät ja kylänmiehet sinulta positiivista palautetta? Onko sinulla käytössäsi kenties se vanha kaava, jossa tilanteesta puhutaan vasta olosuhteiden muututtua? Olemme myös onnellinen kansa tutkimuksen mukaan. Tyytyväisyyttä ja onnellisuutta lisää sekin, ettemme jätä ketään näkymättömäksi. Annetaan palautetta ja otetaan sitä vastaan rohkeasti ja avoimesti. Mitäs jos kokeilisit miten onnistuimme tänään?

Virpi Kukkonen

 

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski