Blogit Hauho

Niin paljon syömätöntä kakkua Vitsiälässä

Minun tuttavapiirini itseni lisäksi on ilmiselvästi valoisten juhannusöitten aikaansaannoksia syntymäpäivien suhteen.  Maalis – huhtikuu on ollut tähän saakka meille kekkereitten kulta-aikaa.  Tasavuotisia ja välivuotisia juhlistetaan, niinpä kakkukahveita on ollut aina rutkasti. Etenkin, kun vielä nimipäivätkin otetaan laskuun mukaan ja jatketaan toukokuun puolelle.  Tämä vuosi sitten toikin ikimuistoisen poikkeuksen totuttuun herkutteluun.

Tapaamisia siirretään ”parempaan ajankohtaan”. Milloin se sitten koittaakaan, siitä ei taida varmuutta olla kellään? Virtuaalisille kahvikekkereille ei ole kysyntää meillä.

Nuorisomme valmistujaisten juhlinta perinteisen kaavan mukaan siirtynee sekin hamaan tulevaisuuteen. Pientähän tämä murhe on suhteutettuna koko maailman asioihin. On kuitenkin osaltaan elämään kuuluva ilon aihe tämä läheisten tapaaminen ja kuulumisten vaihtaminen. Itsekin mummina tunnen ylpeyttä jälkikasvumme ahkeroinneista ja kaikille muillekin valmistuville toivon jossain vaiheessa sitä kekkeripäivää tulevaksi.

Rahaa voi aina lähettää lahjaksi ja herkkujen ostoon. Mutta korvaako se juhlinnan kohteena olon, valmistujaispäivän ilon jaettuna ystävien ja sukulaisten kanssa?

Läheisistä tulee huolehtia nyt entistä tarkemmin tämmöisenä aikana. Yksi suojelutapa on sekin, ettemme tuppaa nyt likikään päivänsankareita kukkapuskinemme ja onnitteluhalaamistemme kanssa. Täyttäköön rauhassa vuotensa. Soittamalla, viestittelemällä voimme ilahduttaa edelleenkin. Annetaan lupaus siitä, että sitten kun tämä vaihe on ”taputeltu” historiaan, istumme oikein hartaudella kahvittelemaan kaikkien sankareittemme merkkipäiviä ja sitä kakkuahan sitten piisaa! ”Silloin koko Hauho leipoo” … ja sitä syömätöntä kakkua on paljon!

Virtuaaliterveisten ja yhteydenpidon maailmasta onkin sitten paluu siihen tavalliseen yhteydenpitoon, jonka soisi jatkuvan entiseen tapaan. Samoin toivon kaikenlaisten kotiapuryhmien jaksavan jatkaa vielä tämän jälkeenkin. Ikääntyviä sekä muita avun tarvitsijoita on jatkossakin, se on tullut nähtäväksi tässä nykyisessä tilanteessa. Ongelma yksinäisyydestä ja avuntarpeesta ei ole ohimenevää. Pidetään toisistamme huolta jatkossakin!

 

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski