Blogit Hauho

Onnellinen, mutta sotkuinen kansa asuu täällä

Tutkimusten valossa meistä suomalaisista luotiin onnellinen kansa. Nautimme elämästämme, olemme tyytyväisiä ja näillä vastauksillamme nousimme koko maailman tietoisuuteen.

Mökkeily on varmasti monelle muullekin yksi onnellisuutta tuottava asia. Kiireisinä ruuhkavuosinahan sitä useasti oli sitku-mieli pinnassa. Sitten kun olen eläkkeellä niin siellä maalla asun ja nautin ajan kulumisesta. Katselen taivaan variksia tekemättä mitään ellei ole pakko. Toki voisi uusia terassin, korjata laiturin, kaataa muutaman pihapuun ja siitähän sitten lähteekin seuraava ajatus.

Ennen kuin on lähelläkään sitku-vaihetta, mökkeillään viikonloppuisin sekä kaikenlaisten lomien aikaan. Kutsutaan kavereita ja eletään erilaisten syöminkien myötä elämyksellistä laatuaikaa. Kaikki hyvä päättyy aikanaan ja pyhäiltana pitää taas leiri pakata lähtöä varten. Säkkikaupalla jää jäljelle roskaa, joka pitänee jonnekin kuljettaa. Mökki siistiksi ja auton nokka käännetään kohti keräyspisteitä.

Mitä kukin sinne keräyspisteelle sitten tullessaan tuo näkynee viikonlopun päätyttyä toisinaan hyvinkin selvästi muille lähellä liikkuville. Runsaasti lisääntyneet lintupopulaatiot pitävät osaltaan huolen, että kaikenlainen silppusirkus lisää alueen näyttävyyttä keräyssäiliöiden ulkopuolelle hylättyjen säkkien sisällön levitessä ympäristöön.

Meidät on mainosten myötä opetettu emännän työtä helpottaaksemme syömään niiltä vippaavilta pahvin palasilta, joita jotkut hupaisasti lautasiksikin kutsuvat. Juomat kaadellaan muovisiin mukeihin, ruokailuvälineetkin muovista, muovia siellä ja muovia täällä. Kaikenlaisesta ruokatavarasta jäljelle jäävä muovin määrä saattaa yllättää. Pakkauslaatikoista tulee iso kasa jo kahden ihmisen taloudessa, saati sitten kalaasien aikana.

Nyt kun taas edessä on sukulaisten ja ystävien kanssa vietettävää laatuaikaa ja kaikenlaisten syöminkien harrastaminen oikein viimeisen päälle, toivoisin kaikilta tervettä maalaisjärkeä loppuun saakka. Osataan laittaa maittavaa ruokaa, kestitä vieraita, siivota johonkin pisteeseen kotosalla. Jaksettaisiinkos vielä hiukan, vaikka terassinlaittokin oli tämän kaiken lisänä?

Hauholla toimii kierrätyskeskus Veivi, jonne sopii viedä vaikkapa sellainen toimimaton tiskikone. Sellaisen paikka ei ole valtatie 12:n varrella tänäkään vuonna. Paljon muutakin kuuluu muualle kuin ”Äässien” pihoille.

Olkaamme edelleen se onnellinen kansa, mutta emme sotkuinen sellainen.

Hyvää ja lämmintä juhannuksen aikaa kaikille ja muistakaa olla varovaisia siellä vesien vierellä. Vain kuikka sukeltaa edelleen sen kaksiminuuttisen.

Virpi Kukkonen

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat