Blogit Hauho

Sulle ääneni annan

Vai annanko sittenkään?

Pian minäkin taas olen suosittu tyyppi liikkuessani turuilla ja toreilla. Tervehtijöitä riittää, sillä on alkanut kalastusaika. Äänten kalastus. Mutta millainen täky tähän kalastuslajiin tarvitaan?

Yhdeksi teemaksi on kuin tilauksesta siunaantunut epäkohtia täynnä oleva vanhusten hoivatilanne. Siitä surkeudesta ottavat osansa kaikki mahdolliset tahot. Nekin edustajaehdokkaat, joille on yksi lysti koko harmaitten pantterien elämä muina aikoina. Nyt ollaan niinniin kiinnostuneita ja visioita piisaa tilanteen korjaamiseen.

Visioita tarvitaan sekä yhteistyötä eri tahojen kanssa. Vaalitorilla on helppo jauhaa jargonia juuri tämän ehdokkaan kaikkivoittoisesta tavasta muuttaa maailma. Ei se kuule miksikään muutu. Yhden edustajan aikaansaannokset on takautuvasti katsottavissa edelliseltä kaudelta. Sitä jos mitä kannattaa tutkiskella. Tuppisuuna istunut, ilman minkään valtakunnan aloitteita tekemätön edelliskautinen ei ansaitse jatkoja. Istukoon kotonaan kännykkäänsä räpläämässä. Ei jatkoon. Ei myöskään sellaisten näennäistekijöiden, joiden aikaansaannokset menevät tulitikkuaskiin kuten meilläpäin sanottiin.

Minua ei osteta makkaranpätkällä, tulitikkuaskilla eikä kuulakärkikynillä. Mikäli edelliskautisista ehdokasta ei saatavilla ole, joutuu uuden valinnan eteen. ”En tunne ketään sälliä, jolla ois tarpeeks älliä” kirjoitti muinoin joku äänestyslappuunsa. Olisipa katsonut naisehdokkaita silloin tarkemmin!

En haluaisi olla jatkossa syyllinen huonoon valintaani, kun vanhusten hoivatilannetta uudelleen päivitetään toivoakseni parempaan malliin. Jospa valitsenkin ehdokkaan, joka sallii tämän nykymenon kaltaisen toiminnan jatkuvan edelleen! Pitää huolellisesti harkita; minullahan on vain yksi ääni annettavanani.

Heittäisinkö noppaa, katsoisinko kortilla, vai käynnistäisinkö vaalikoneen? Nopanheitto… sattuma kuljettaa.

95- vuotias äitini hupaili aikoinaan `katsomalla kortilla` kaikenlaisia asioita. Tulos oli yleensä hyvä, kuulemma. Hänen mummonsa äänesti aikoinaan aina yhtä apteekkaria, koska tämä oli erittäin komea mieshenkilö. Sukumme ei ole vieläkään asiasta toipunut. Mutta se vaalikone, jospa se sitten toimisi?

Kokeillut olen sitäkin aiemmin. Mutta ei se minua auttanut. Kronkeli olen ja viilailen asioita. Olen löytänyt ehdokkaan, joskus pettynytkin. Toivon jälleen löytäväni hyvän tyypin, sillä eihän tässä leikkimässä olla kelle ääneni annan.

Virpi Kukkonen

 

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski