Blogit Hauho

Vielä ei ole aika kaikkia valoja sammuttaa

Kuva: Virpi Kukkosen kotiarkisto

Kävi kaikenlaisia ajatuksia mielessä postin julkisen tiedotteen tullessa postilaatikkooni. Sisältö oli yksipuolisen karua kieltä tulevasta palvelun parannuksesta ja tehostamisesta 14700 alueella. Kaikki postipalvelut siirtyvät Hauholta Hämeenlinnan Hätilän K-Supermarketin nurkkiin 18.10. lähtien. Toki saimme pakettiautomaatin kurjuutta helpottamaan.

Tässä sitä livautettiin hauholaisia ja Hauholla osa-aikaisesti asuvia oikein avokämmenellä jälleen kerran palvelujen suhteen. ”Voit noutaa sinulle saapuneet paketit ja muut kuitattavat lähetykset sekä lähettää postia, ostaa postimerkkejä ja pakkaustarvikkeita.” Siellä, siellä se on…vaan miten sinne pääsisi? Autoton on pulassa taas kerran.  Joillekin tämmöinen palvelu voi sopia työn, harrastusten tai muiden kauppa-asiointien yhteyteen.

Puhutaan aina siitä ”Pihtiputaan mummosta” esimerkkinä osaako hän ja kykeneekö.  Minä puhun nyt Vitsiälän ja koko Hauhon mummoista. Miten meidän postiasioinnit sujuvat tästä eteenpäin? Välimatkaa palveluihin on kuin Lapissa ikään. Totta puhuen koko Hauho kaikkine asukkaineen on postimotissa.

Palvelujen tehostaminen on päivän sana. Tänä päivänä tulosta pitää syntyä. Ennen taisi kaikki toimia harrastuspohjalla? Saiko postikonttori edes virkailijan palkkaa kasaan silloisilla palveluilla? Tämän nykyisen tuloksen perusteella eivät siis hauholaiset postiaan ole juurikaan tarvinneet. Ei ole ostettu merkkejä eikä lähetetty lähetyksiäkään pakkaustarvikkeiden ostosta nyt puhumattakaan.

Minua aikoinaan pisti, kun vanhempi väki puhui aikojen paremmuudesta silloin joskus ja kuinka oli paremmin se tämä ja tuo. Nyt oudosti alan itsekin haikailla menneitä aikoja. Kaipaan pitäjään menetettyjä asioita takaisin, roikun ajatuksissani nyt sen menetetyn postin liepeessä. Eikö Hauho tosiaan postiaan ole ansainnut?

Hauholaiset ovat kuulemani mukaan olleet kapinallisia jo vuodesta 1329 lähtien … mihin se henki on kadonnut, vai ehtikö senkin nyt joku saneerata? Vielä täällä olisi tähteenä kirkko ja viinakauppa. Sitten onkin aika lähteä valojen sammutukseen.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat