Blogit Lammi

Vuosi 2018

Emeritus-blogia kirjoittaa Kari Ahonen Lammilta. Keskarin Blogien sisällöistä vastaavat kirjoittajat itse, eivätkä ne edusta Keski-Häme-lehden virallista kantaa.

Pieni muisteleminen menneestä vuodesta tuo minulle ensimmäisenä mieleen suuren asian, eli pienet ja avuttomat lapset, joihin kohdistuu yhä enemmän järkyttävän raakaa väkivaltaa ja välinpitämättömyyttä, varsinkin omien vanhempien (myös äiti- ja isäpuolien) taholta. Vanhempien pitäisi suojella lapsiaan, tuoda heille turvaa ja olla heidän puolellaan, eikä olla ihmisiä (hirviöitä), jotka kiduttavat, pahoinpitelevät ja pahimmassa tapauksessa riistävät hengen. Tällaiset tapauksethan eivät ole mikään uusi asia, vaan lisääntyvät vuosi vuodelta.

Tässä välissä haluan palauttaa mieliin muutaman vuoden (2012) takaisen todella järkyttävän ihmiskohtalon, jonka aiheuttivat lapsen oikea isä ja äitipuoli, jotka murhasivat alle kymmenvuotiaan tytön kiduttamalla ja tukehduttamalla hänet liinoihin, lakanoihin ym.. Kyseisessä tapauksessa voi jopa ajatella, että lapsen kannalta oli hyvää se, että hänen ei enää tarvitse pelätä, koska pelkoa ja turvattomuutta olisi jatkunut joka tapauksessa koko mahdollisen loppuelämän.

Näitä tapauksia ajatellessa tulee miettineeksi, mikä rangaistus olisi oikea. Se on ainakin varmaa, että tämä suomalainen rangaistus: ”et saa enää toimia näin” ja muodon vuoksi ehdollinen tuomio päälle, ei ole rangaistus. Vähintäänkin elinikäinen vankilatuomio kerrottuna kymmenellä ja rangaistus kärsitään kovimpien rikollisten sellikaverina. Olen miettinyt nimeä tällaisille raakalaisille ja ainut nimi: ”Hirviö”on ollut mahdollinen.

Vielä yksi tärkeä taho on lasten suojelu, jota en syytä mistään rikkeistä näissä tapauksissa, vaan toivoisin, että he hiukan herkemmällä korvalla kuuntelisivat ja tätä kautta huomaisivat hälyttävät merkit. Vähättely ja alistaminen ovat myöskin merkki jostain poikkeavasta.

Kun aloin kirjoittamaan tätä kertausta vuodesta 2018 ja aloitin lasten kohtelusta, niin ajattelin, että kevennykset ja muut iloiset asiat eivät ole sellaisia, jotka voisi ottaa tähän tekstiin, vaan tämä aihe on todellakin sellainen, joka on otettava aivan omana asianaan. Kun olin tämän kirjoittanut, niin mieleeni ei tullut mitään tärkeää viime vuodesta. Ainoastaan nämä lapsiin kohdistuvat teot. Se tragedia joka tapahtui 2012, olkoon joka vuosi meidän mielessämme, sillä se ei saa unohtua minään vuonna yhtenä rikoshistorian karmeimpana tekona.

Kari Ahonen

 

Ota kantaa! Skrollaa alaspäin: kommenttikenttä on mainosnostojen alapuolella!

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski