Hartauskirjoitukset Lammi

Esirukous kantaa

Lammin kirkkoherra Heli Ulvinen. Kuva: Elli Aaltonen

Kuinka kiitollinen olenkaan mummustani, jonka tiesin rukoilevan puolestani. Ei hän koskaan sanonut rukouksiaan ääneen, minun kuulteni, mutta tiesin kuitenkin, että hän joka ilta rukoili lastensa ja lastenlastensa puolesta. Tietoisuus hänen esirukouksistaan kantoi. Se kantoi varsinkin tilanteissa, joissa edessä oli jotain vaikeaa. Oli hienoa tietää, että joku rukoili puolestani.

Myös Jeesuksen ensimmäisistä opetuslapsista voidaan todeta, että he olivat rukouksen lapsia. Evankeliumeissa on useita kohtia, joissa kerrotaan, kuinka Jeesus rukoilee opetuslastensa puolesta. Jos eivät vielä Jeesuksen rukouksia kuunnellessaan, niin varmasti monet kerrat myöhemmin opetuslapsetkin saivat kokea todeksi, kuinka esirukous kantoi. Uskon, että tietoisuus tästä toi heidän sydämiinsä rauhaa, luottamuksen siihen, että heidän elämänsä oli korkeammissa käsissä.

Kristittyjen vuosituhantinen kokemus on, että monien rukousten lapset eivät joudu hukkaan. Tämä lukuisten ihmisten todeksi kokema lausahdus haastaa meidät tämän päivän äidit, isät, isovanhemmat, kummit ja ystävät rukousvartioon omien lastemme tai lastenlastemme, kummilastemme, vanhempiemme ja ystäviemme puolesta. Arvokas lahjamme heille on esirukous heidän puolestaan. Se on myöskin lyhin reitti heidän luokseen ja aivan erityisesti nyt, erilaisten rajoitusten keskellä eläessämme. Tehtäväkenttä rukouksen rintamalla on rajaton. Siinä riittää työmaata meille kaikille.

Rukoillessaan aikoinaan opetuslastensa puolesta, Jeesus ei rukoillut vain niiden puolesta, jotka olivat siinä hänen ympärillään. Hän rukoili myös meidän puolestamme ja tekee sitä tänäänkin. Meillä on suuri esirukoilijamme taivaassa. Hän ei väsy. Häneltä löytyvät oikeat sanat oikeaan paikkaan. Tämän tietoisuuden varassa on turvallista elää kaiken epävarmuuden ja pelottavankin keskellä.

Heli Ulvinen
Kirjoittaja on Lammin seurakunnan kirkkoherra.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski