Hartauskirjoitukset Lammi

Ihan julkinen liitto

P.T. Juntumaa. Kuva: Keski-Hämen kuva-arkisto

Elämme salaliittoteorioiden aikaa. Tuntuu siltä, että ihmiset ovat tavattoman hanakoita uskomaan mielikuvituksellisiin, epämääräisistä aineksista koottuihin ja hurjalla mielikuvituksella sepitettyihin himmeleihin. Ne vaikuttavat joskus pelottavan uskottavilta.

Myös Raamattu puhuu salaisuudesta, evankeliumin salaisuudesta. Se ei ole kuitenkaan tarkoitettu pysymään salassa, päinvastoin levitettäväksi kaikkialle. Salaisuutena se kuitenkin pysyy ihmiselle siihen asti, kunnes hän tekee päätöksensä ja ottaa sanoman vastaan. Silloin se avautuu.

Ennen uskoontuloani vuosikymmeniä sitten olin henkisesti hukassa. Sanoma Jeesuksesta, joka pelastaa, oli minulle jonkinlainen mysteeri. Tajusin, että se on ilmeisesti tärkeä asia, mutta ymmärrettävä se ei ole.

Ongelma oli kuitenkin minussa, ei sanomassa eikä Jumalassa.

Jeesus sanoi Isään Jumalaan viitaten: ”Jos joku tahtoo tehdä hänen tahtonsa, hän tulee tietämään, onko tämä oppi Jumalasta vai puhunko minä omiani.” Silloin vuosikymmeniä sitten en halunnut perustaa elämääni mihinkään epävarmaan. En voinut suostua epämääräiseen, puolivillaiseen uskonnollisuuteen, joka enemmän tympäisi ja häiritsi ajatuksiani kuin houkutteli.

Tiesin kuitenkin sisimmässäni, että olen eksyksissä, ja totuus olisi löydettävä ollakseni rehellinen itselleni. Tiesin, mitä minulta puuttuu – ja sen mukana kaikki: ratkaisevan askeleen ottaminen, uskoontulo. Kun tein päätökseni Jeesuksen puoleen, tiesin heti tehneeni oikean ratkaisun. Salaisuus avautui, epämääräisyys hälveni ja sisimmän valtasi rauhallinen varmuus. Sitä on vaikea selittää, se on koettava.

Raamatun pääviesti on kutsu ottaa vastaan totuus ja torjua kaikenlainen valhe ja hämäryys. Jumalan ja ihmisen välille solmittiin Jeesuksen ristinkuoleman ja ylösnousemuksen kautta liitto, joka ei ole salaliitto. Se ei vie hämäryyteen, vaan tuo selkeyteen ja valkeuteen. Se kestää elämässä ja kuolemassa.

PT Juntumaa
Kirjoittaja on Lammin vapaaseurakunnan pastori.

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat