Hartauskirjoitukset Lammi

Keisarin uudet vaatteet on nykyajan aatteet

Auvo Karjalainen. Kuva: Keski-Häme

Sadussa keisarin räätälit huijasivat keisaria ja muita ihmisiä. He kertoivat, että oli olemassa hienoa kangasta jota tyhmä ei näe. Ihmiset kehuivat, kuinka hienot vaatteet keisarilla oli, vaikka todellisuudessa vaatteita ei ollut ollenkaan. Kukaan ei halunnut näyttää tyhmältä. Sitten pieni poika sanoi, ettei keisarilla ole vaatteita ollenkaan, ja ihmiset huomasivat huijauksen.

Raamattu kertoo viisaista ihmisistä, jotka ovat tulleet tyhmiksi Roomalaiskirjeen 1 luvussa.

18. Jumalan viha ilmestyy taivaasta kaikkea ihmisten jumalattomuutta ja vääryyttä vastaan, niiden, jotka pitävät totuutta vääryyden vallassa.

19. Se, mitä Jumalasta voidaan tietää, on kuitenkin ilmeistä heidän keskuudessaan. Onhan Jumala ilmoittanut sen heille,

20. sillä hänen näkymättömät ominaisuutensa, hänen iankaikkinen voimansa ja jumaluutensa, ovat maailman luomisesta asti olleet nähtävissä ja ymmärrettävissä hänen teoissaan. Siksi he eivät voi mitenkään puolustautua.

21. Vaikka he ovat tunteneet Jumalan, he eivät ole häntä Jumalana kunnioittaneet eivätkä kiittäneet, vaan heidän ajatuksensa ovat käyneet turhanpäiväisiksi, ja heidän ymmärtämätön sydämensä on pimentynyt.

22. He väittävät olevansa viisaita mutta ovat tulleet tyhmiksi.

Jos luet tämän luvun loppuun omasta Raamatustasi, niin näet kuinka hyvin se sopii tähän aikaan.

Sielunvihollinen saatana on kuin sadun räätäli, joka yrittää saada ihmisen menemään yleisen mielipiteen mukaan eikä ajattelemaan omilla aivoillaan.

Vaikka moni ihminen ymmärtää nykyisen Raamatun vastaisen ajattelun olevan vähintäänkin omituista, niin ei uskalleta olla eri mieltä, ettei näytetä tyhmältä.

Elämme ajassa, jossa häpeä ja häpeälliset teot ja synti ovat ihmisten kunnia.

Fil 3: 18. Sillä monet, joista olen usein teille sanonut ja nyt aivan itkien sanon, vaeltavat Kristuksen ristin vihollisina.

19. Heidän loppunsa on kadotus. Vatsa on heidän jumalansa ja häpeä heidän kunniansa, ja maallisiin on heidän mielensä.

Jeesus rakasti meitä ihmisiä niin paljon, että Hän otti päälleen sen rangaistuksen, joka olisi kuulunut meille. Tekemällä parannuksen ja uskomalla Jeesukseen me voimme saada syntimme anteeksi ja päästä kerran perille taivaaseen.

Arto Luuri
Kirjoittaja on Lammin helluntaiseurakunnan pastori.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski