Hartauskirjoitukset Lammi

Matkalla kotiin

Lammin kirkko

Näin kirkkovuoden lopulla Pyhäinpäivän jälkeen haikeus täyttää mieleni usein. Muistelen omaisia ja ystäviä, jotka ovat jo päässeet perille Taivaan kotiin. Tunnen koti-ikävää.

Olemme varmasti kaikki kokeneet, miten hyvältä tuntuu palata kotiin pitkän matkan jälkeen. Pidämme omituisena ihmistä, joka ei halua mennä kotiinsa. Olemme sairaita ikävästä, kun joudumme jostakin syystä viipymään kauan poissa kodista. Mitä tekisimmekään, jos joku ei päästäisi meitä ollenkaan takaisin omaan kotiimme?

Miksi emme käyttäydy samoin, kun on kyse paluusta oikeaan kotiimme Jumalan luo kuoleman oven kautta? Onko niin, että olemme joutuneet liian kauas ja eksyneet kotimatkalla? Vai ovatko välit Isän kanssa niin poikki, ettemme uskalla edes ajatella kotiinpaluuta?

– Jos on niin eksyksissä, ettei tiedä, mistä on tullut niin eihän siinä kannata lähteä minnekään kävelemään, jos ei tiedä päämääräänsä.

Tämä metsään eksyneen pienen tytön neuvo sopii meillekin. Jos et tiedä, mistä olet tulossa ja minne olet menossa, pysähdy! Rukoile ja huuda Isää avuksi! Jumala on luvannut tulla auttamaan hädässä olevaa.

Jumalan kanssa on turvallista olla. Saamme luottaa siihen, että mitään ei tapahdu Hänen tietämättään. Elämämme ei ole tyhjää ja tarkoituksetonta. Ympärillämme on paljon ihmisiä, jotka tarvitsevat juuri meidän läsnäoloamme ja apuamme.

Kristuksen kärsimykset, kuolema ja ylösnousemus antavat meille ikuisen elämän toivon. Kun aikamme täällä päättyy, voimme palata takaisin kotiin ilman pelkoa. Saamme jälleen tavata rakkaat omaisemme ja ystävämme.

Rukoillaan yhdessä näin:

Rakas Isä, auta meitä elämään aina Sinun lähelläsi. Kiitos, ettei meidän tarvitse pelätä mitään, kun Sinä olet meidän kanssamme. Kiitos, että olet valmistanut meille kodin, jossa saamme tämän elämän jälkeen elää luonasi ikuisesti !

Marja-Liisa Rainio
Kirjoittaja on Lammin ev.lut. seurakunnan jäsen.

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski