Hartauskirjoitukset Tuulos

Missä minun pitäisi olla ja mihin pitäisi mennä?

Petri Laine. Kuva: Maria Ilonen

Raamatussa kerrotaan monta kertomusta ihmisistä, jotka etsivät paikkaansa maailmassa ja Jumalan suunnitelmissa. Monesti heillä oli sisällä tunne, että johonkin heitä valmisteltiin. Toiset halusivat paeta tehtäväänsä, ja toiset halusivat tehtäviinsä nopeammin kuin olivat valmiita.

Samat kysymykset omasta paikasta maailmassa ja Jumalan suunnitelmissa askarruttavat tänäkin päivänä. Toisille elämän askeleet ovat selviä, toisille melkoisen mutkikasta etsimistä. Tätä olen vierestä seurannut niin pappina, opettajana kuin työvoimatoimistoissa.

En ole vakuuttunut siitä, että tämä aika olisi elämäntarkoitusta ja kutsumusta etsivälle yhtään sen helpommat kuin aiemmat vuodet tai vuosisadat. Aiemmin ei ehkä ollut niin paljon vaihtoehtoja, mutta ei vaihtoehtojen moninaisuus taida kaikkia auttaa, pikemminkin sekoittaa entisestään ja pahimmillaan lisää päättämättömyyttä ja lyhytjännitteisyyttä.

Elämän mielekkyyden takia oman paikkansa löytäminen on tärkeää. Mutta se on myös hengellinen asia. Kuljenko sillä tiellä minkä Jumala minulle tarkoitti?

Parhaat neuvot ovat sellaisia, jotka kunnioittavat meidän taipumuksia, taitoja ja rohkaisevat luottamaan.

Emme näe kovinkaan pitkälle, mutta ehkä tarpeeksi?

Huonoimmat neuvot lyttäävät haaveen ja ihmisen, alistuvat rahalle, etsivät hyötyä heikoimmista.

Jospa tämä uusi vuosi antaisi meidän nähdä mahdollisimman löytävän paikkansa ja kutsumuksena. Vaikka emme voi toisen puolesta ottaa askeltakaan, niin ainakin voimme rohkaista. Paitsi tyhmyyksiin. Niihin on helppo löytää askelmerkit etsimättäkin.

Turvallista uutta vuotta 2021.

Petri Laine
Kirjoittaja on Lammin seurakunnan kappalainen.

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski