Hartauskirjoitukset Lammi

Missä piileskelet Jumala?

Lammin kirkko

– Kuunnellaan vaan taivasta, se vaikkei vastaakaan – on nukahtanut Jumala, tai jatkaa luomistaan. Kai avaruuden tuolla puolen jossain, missä lie – saan vastauksen, kunhan kuolen, mutta on tää pitkän pitkä tie… Missä piileskelet, Jumala? Ootko sisälläni, vai ulkopuolella, Vai kaiken takana?

Näillä sanakäänteillä Hector on huhuillut Jumalan puoleen. Nämä lyyriset pohdinnat voi moni varmasti kokea omikseen. Tunnot siitä, että Jumala on piilossa.

Helluntain mainingeissa kirkko muistuttaa meitä Jumalan salatusta olemuksesta On inhimillistä, että Jumala tuntuu loistavan poissaolollaan tai Hän tuntuu meistä kaikkein salatuimmalta juuri järkyttävimpien tapahtumien ja henkilökohtaisten elämänkriisien yhteydessä.

Aika usein teemme Jumalasta toiveidemme kuvajaisen. Mutta niin kuin Jesajan kirja muistuttaa:

– Sillä minun ajatukseni eivät ole teidän ajatuksianne, eivätkä teidän tienne ole minun teitäni, sanoo Herra.

Jotain voimme silti sanoa Jumalasta. Sen tähden, koska Jumala avasi salattua luonnettaan ja olemustaan merkittävällä tavalla Jeesuksessa. Joka on nähnyt Pojan, on nähnyt Isän!
Jeesuksen sanoja ja tekoja tutkimalla pääsemme parhaiten tutkimaan Jumalan luonnetta ja tahtoa. Jeesuksessa Jumala on paljastanut meille pelastuksen salaisuuden, ja sitä Pyhä Henki saa meille kirkastaa.

Näin siis kaikkien maailmanmyllerrysten, pandemioiden, katastrofien, pahuuden ja epätoivon keskellä Raamatussa on meille kirkas ja lohdullinen sanoma:

– Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän.

Siunattua kesää!

Sari Järä
Kirjoittaja on Lammin seurakunnan kappalainen.

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat