Hartauskirjoitukset Hämeenkoski Lammi

Mitä on uudestisyntyminen?

Kuvituskuva: Colourbox

Raamatussa Johanneksen evankeliumin 3.luvussa kerrotaan, miten Nikodemus tuli Jeesuksen luo yöllä kyselemään hengellisistä asioista. Jeesus opasti häntä ja sanoi:” Joka ei synny uudesti ylhäältä, se ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa.”( Joh.3:3.) Nikodemus ihmetteli, miten tämä voi tapahtua, ja Jeesus sanoi hänelle:”Jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan. Mikä lihasta on syntynyt, on liha; ja mikä hengestä on syntynyt, on henki. Älä ihmettele, että minä sanoin sinulle: teidän täytyy syntyä uudesti, ylhäältä.”(Joh.3:5-7)

Minäkin ihmettelin nuoruudessani ennen uskoontuloani näitä sanoja. Moni sekoittaa sanan uudestisyntyminen jälleensyntymiseen, mutta ne ovat kaksi eri asiaa. Mietin kauan ennen uskoon tuloani, kuinka oikein uskoon tullaan. olin käsittänyt, että se ei tapahdu yrittämällä tehdä omia hyviä tekoja, sillä se tie oli pian loppuun käyty, jopa ihmisen ajatukset ovat pahoja koko ajan, sen huomaa silloin jos yrittää inhimillisesti olla hyvä tai taivaskelpoinen, eli ne omat yritykset eivät onnistu. Raamatussa jopa sanotaan että meidän oma vanhurskautemme on kuin saastainen vaate Herran edessä.

Miten sitten voi pelastua, ja mitä yleensä on pelastuminen, miksi pitää pelastua ja mistä? Jeesus sanoo:” Menkää ahtaasta portista sisälle, sillä se portti on avara ja tie lavea, joka vie kadotukseen, ja monta on, jotka siitä sisälle menevät; mutta se portti on ahdas ja tie kaita, joka vie elämään, ja harvat ovat ne, jotka sen löytävät.”(Matt.7:13 – 14) eli kadotukselta pitäisi pelastua ja taivaan kotiin sisälle päästä. Raamatussa luvataan:” Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut.”Apt.16:31. Tähän Sanaan minäkin turvasin kun lähes 50 vuotta sitten tein päätöksen uskoa Jeesukseen Kristuksena ja syntieni sovittajana. Pelastuin uskomalla Jeesukseen, ilman hyviä tekoja tai yrittämisiä .Ihminen helposti ajattelee, että pelastus tulisi ansaita jotenkin, on vaikea ottaa vastaan armo ja anteeksiantamus, mutta siitähän pelastuksessa on kysymys. Sitä on uudestisyntyminen.

Jumala sitten muuttaa ihmistä pikkuhiljaa, mutta täydelliseksi ei tulla vielä täällä ajassa. Onneksi meillä on armollinen ja anteeksiantavainen Jumala. Mutta armon aikaa on vain tämä ajallinen rahtu, siksi kannattaisi Jumalan kanssa hoitaa nämä asiat kuntoon ennen kuolemaa.

Jos Sinun on vaikea yksinäsi löytää tämä uskon kallis aarre, yksin rukoilemalla ja heittäytymällä Herran eteen, niin ota yhteyttä ihmiseen, jonka tiedät uskovaiseksi ja uudestisyntyneeksi. Uskovat mielellään auttavat toisia näissä asioissa, kuten tietysti myös seurakuntien työntekijät. Onneksi on puhelimet joilla saa yhteyttä karanteeniaikanakin. Lopuksi sanoisin Sinulle, että ole turvallisella mielellä, Jumala rakastaa Sinua, lue Luukkaan evankeliumin 15.luvusta kertomus tuhlaajapojasta, se kertoo Isän Jumalan rakkaudesta tuhlaajapoikiaan ja tyttöjään kohtaan, kuinka Isä tähyili ikkunasta tielle koko ajan, ja odotti, milloin se tuhlaajapoika palaa Isän kotiin. Kun tämä sitten riutuneena ja huonossa kunnossa näkyi tiellä, niin isä juoksi poikaansa vastaan, ja sulki tämän syliinsä, antoi puhtaat vaatteet, järjesti juhlan, vaikka sen ajan juutalaisessa kulttuurissa oli häpeä miehen juosta, mutta niin paljon Isä rakasti ja odotti poikaansa kotiin palaavaksi. Uudestisyntyminen ei siis ole rakettitiedettä, vaan palaamista rakastavan Taivaallisen Isän luo, ottamalla Jeesus Kristus omaksi Vapahtajaksi ja syntien sovittajaksi.

Maarit Dahlström
Kirjoittaja on Hollolan helluntaiseurakunnan jäsen.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski