Hartauskirjoitukset Lammi

Oikeuden tekoja

Lammin kirkko

Jeremian kirjan yhdeksännessä luvussa sanotaan:

– Näin sanoo Herra: Älköön viisas kerskuko viisaudellaan, älköön väkevä voimillaan, älköön rikas rikkaudellaan. Joka haluaa kerskua, kerskukoon sillä, että tuntee minut

ja tietää, mitä minä tahdon.

Tämän päivän viisaus tuntuu olevan se että kuka lujinta huutaa olkoon oikeassa. Eräänlaista viisaudellaan kerskumista, Valitettavasti usein tekniikka toimii ja mitä hulluimmat ajatukset menevät läpi totuutena, kunhan niitä toistetaan tarpeeksi. Vedotaan tietolähteisiin ja tiedonantajiin ja vertaillaan kenellä on paras tai oppinein tai muuten vain vakuuttavin. Vaan kuten sanotaan ”tieto käy turhaksi kun vajavainen tulee”, olisi parempi kerskua sillä tuntee Jeesuksen, kuin että tietää jotain, joka kohta on vanhentunutta tietoa.

Maailma on muuttunut jo minun elinaikanani paljon siitä, mitä koulussa opimme. Toki paljon on menty eteenpäin, mutta osassa asioissa kierrämme kehää takaisinpäin. Jeremia jatkaa:

– Sillä minä olen Herra, minun tekoni maan päällä ovat uskollisuuden, oikeuden ja vanhurskauden tekoja. Niitä minä tahdon myös teiltä, sanoo Herra.

Juuri noita oikeuden tekoja tänä päivänä kaipaisin. Ei niinkään vastakkainasettelua eri ryhmittymien välille vaan sitä yhteenkuuluvuuden henkeä, joka vie maailmaamme eteenpäin kohti sitä taivasta jonka Jeesus meille lupasi. Niihin tekoihin meitä velvoitetaan, ei riidan ylläpitoon.

Siunausta kevääseesi.

Sami Laulajainen
Kirjoittaja on Lammin seurakunnan vs. nuorisotyönohjaaja.

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat