Hartauskirjoitukset Hauho

Päivän sana: Etsikkoaikoja

Hauhon kirkko.

Jos jalosta oliivipuusta on katkaistu oksia ja jos sinut, joka olet peräisin villistä oliivipuusta, on oksastettu oikeiden oksien joukkoon, niin että olet päässyt osalliseksi puun juurinesteestä, älä ylvästele alkuperäisten oksien rinnalla! Mutta jos ylvästelet, muista, ettet sinä kannata juurta

vaan juuri kannattaa sinua. (Room.11:17-)

Me joudumme elämämme aikana usein tilanteeseen jossa on pystyttävä tekemään oikea ratkaisu. Mietimme ja pohdimme mikä ratkaisu johtaa mihinkin tulokseen ja kuinka vastaava tilanne on mahdollisesti ennen ratkaistu. Saatamme kysyä neuvoa myös ns. viisaammilta. Toisinaan otamme neuvon vastaan, mutta hyvin usein teemme ratkaisun oman mielemme mukaan vaikka saatu neuvo olisi ollut viisaampi, parempi. Sanotaan, että ihminen viisastuu vanhetessaan. Liekö kyse itse viisaudesta vai onko niin että vanhemmiten asioita oppii pohtimaan eri näkökulmista.

Kesän konfirmaatiot on vietetty, ja liian moni nuori saattaa ajatella, että nyt uskonasiat on minun osaltani käyty. Elämä kuitenkin kuljettaa meitä teille tuntemattomille, ei aina niin turvallisillekaan.

Elämän pyörteissä emme aina muista elää kuin jalon oliivipuun oksat. Kohtaamme vastoinkäymisiä, pettymyksiä, vaikeita haasteita joihin on löydettävä oikea ratkaisu.

Luulemme itse tietävämme oikean ratkaisun aina kaikkiin kysymyksiin, luotamme liikaa omiin kykyihimme. Meidän on hyvä muistaa se, että meistä on luvattu pitää huolta, kuin villin oliivipuun oksista, jotka oksastettuna jaloon oliivipuuhun saavat juurinestettä selvitäkseen. Tähän tarvitaan vain se, että annamme Jumalan äänen kuulua elämässämme ja annamme hänen johdattaa meitä turvallisesti takaisin oikealle tielle vastoinkäymisistä riippumatta.

Pekka Ruuskan laulusta:

Anna mun etsiä ja olla epävarma. Anna mun nähdä maailmaa. Anna mun tieltä joskus harhaan horjahdella. Anna mun löytää takaisin.

Taina Kujanen
Kirjoittaja on Hauhon seurakunnan kanttori, dir.cant.

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat