Ajankohtaista Hartauskirjoitukset Hauho

Päivän sana: Kohti iloa

Kuvituskuva: Colourbox

Elämme hiljaista viikkoa. Viikkoa, jolloin kaikki muuttui 2000 vuotta sitten. Kansanjoukko odotti Jeesusta pääsiäisjuhlille ja otti hänet riemulla vastaan hänen ratsastaessaan aasilla Jerusalemiin. Hetkeä myöhemmin tuo sama kansa halusi tuomita Jeesuksen ristille kuolemaan. Kansan joukot olivat jakaantuneet, mutta toisaalta oli varmasti myös heitä, jotka kuuluivat molempiin joukkoihin.

Miten itse olisin toiminut tuolloin? Olisinko kuulunut joukkoon, joka huutaisi Jeesukselle riemullisesti Hoosianna, Herra auta ja pelasta? Vai kuuluisinko kansanjoukkoon, joka huutaisi ristiinnaulittakoon, ristiinnaulittakoon? Olisinko kenties ollut vain sivusta seuraaja ja pitänyt suuni ja silmäni kiinni? En usko, että pystyisin omiin kysymyksiini vastaamaan. Sillä elämämme on tässä ja nyt. Tänään, kiirastorstaina armon vuonna 2021 minä saan huutaa avukseni Jeesusta. Jeesusta, joka mursi kuoleman vallan kuolemalla ristillä meidän syntiemme tähden ja nousemalla ylös kuolleesta, niin kuin oli kirjoitettu. Tämä pääsiäisen ilosanoma vapauttaa ja pelastaa meistä jokaisen Kristuksen oman. Pääsiäisen sanoma ylösnousseesta Jeesuksesta on suurin sanoma, mitä meillä voi olla olemassa. Jeesuksen tyhjä hauta kertoo Jumalan käsittämättömästä rakkaudesta ihmisiä kohtaan.

Hiljainen viikko vaihtuu uuden elämän ja valon suureen juhlaan. Pääsiäisaamun auringon häikäisemä tyhjän haudan ihme herättää mielemme iloon ja kiitokseen. Pääsiäisen ihme kuuluu meille jokaiselle. Jeesus elää ja kulkee kanssamme.

Pääsiäisen iloa sinulle, Kristus nousi kuolleista!

Monika Viitala
Kirjoittaja on teologian kandidaatti Kangasalta, joka toimii parhaillaan teologiharjoittelijana Hauhon seurakunnassa.

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat