Hartauskirjoitukset Lammi

Päivän sana: Uskollisuus Jumalan lahjojen hoitamisessa

Jaana Hanhimäki

Tämän sunnuntain teksti on Matteuksen evankeliumin luku 25: 14-30. Tämä kohta on otsikoitu Palvelijoille uskotut rahat. Siinä mies uskoo omaisuutensa palvelijoiden hoitoon. Yksi saa viisi talenttia, yksi saa kaksi ja yksi vain yhden. Raamatun mukaan ”kullekin hänen kykyjensä mukaan”.

Vaikka vertauksessa puhutaan rahasta, on kysymys muustakin. On kyse niistä lahjoista ja kyvyistä, joita meillä on. Ne on tarkoitettu käyttöön, eikä piiloteltaviksi. Raamatussa sanotaan, ettei vuorella oleva kaupunki voi olla kätkössä. Eikä lamppua, joka sytytetään, panna vakan alle, vaan lampunjalkaan. Siitä se loistaa kaikille huoneessa oleville. Puhuvatko nämä kohdat samasta asiasta?

Palvelija, joka hautasi talentin maahan ja antoi sen isännälle tämän palatessa, teki väärin. Hänen talenttinsa annettiin sille, jolla oli jo kymmenen ennestään.

On turhan vaatimatonta väittää, ettei ole hyvä missään. Kaikilla meistä on monenlaisia taitoja.

Seurakunnassa tarvitaan puhujia tai musiikin esittäjiä. Joku osaa juontaa Tuomas-messuja tai pitää rukoushetkiä. Viime aikoina on tarvittu uusia osaajia. Joku on auttanut, että jumalanpalveluksia on saatu verkkoon. Joku toinen on käynyt kaupassa tuttavansa puolesta. Jossakin päin Suomea on laulettu vanhuksille iltavirsi puhelimen kautta.

Tunnen ihmisiä, jotka luovat kauneutta ympärilleen. He löytävät luonnosta monenlaista ja tekevät kauniita asetelmia muiden iloksi. Jotkut eivät pelkää lähestyä ihmisiä, joita suru on kohdannut. Joiltakin löytyy oikea kannustava sana silloin, kun tarvitaan.

Yksi tärkeimmistä tehtävistä on esirukous. Meidän tulisi rukouksessa kantaa seurakunnan työntekijöitä, että heidän työnsä menestyisi. Lähetit tarvitsevat esirukoilijoita. Meitä on kehotettu muistamaan myös esivaltaa.

Mielestäni meidän tulee myös kehittää saamiamme lahjoja. Ei ole väärin, jos haluaa oppia lisää. Välillä voisi olla hyvä vaihtaa tehtäväänsä. Ainainen kahvinkeittäjä voisi välillä tehdä muutakin. Ehkä olisit halunnut lausua runon tai lukea oman tekstisi, mutta kukaan ei ole pyytänyt.

Olet hyvä ja luotettava palvelija. Vähässä olet ollut uskollinen, minä panen sinut paljon haltijaksi. Tule herrasi ilojuhlaan! (25:21)

Jaana Hanhimäki
Kirjoittaja on Lammin ev.lut. seurakunnan jäsen.

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski